Νάτια Γάλλου Κύζη: Όπλο και ασπίδα μας η αγάπη για τον εαυτό μας

Marketing Manager, Εύρηκα

Πώς θα περιγράφατε τα πρώτα σας επαγγελματικά βήματα και ποιοι σταθμοί καθόρισαν την πορεία σας;

Ξεκίνησα από τον χώρο της διαφήμισης, οπότε δεν θα μπορούσαν να μην ήταν συναρπαστικά. Όμως είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε διάφορους τομείς, όπως οικονομικές υπηρεσίες, ξενοδοχειακά κ.ά., πριν μπω στον χώρο των FMCGs, κάτι που μου έδωσε τη δυνατότητα να βλέπω πιο σφαιρικά και από διαφορετικές οπτικές γωνίες τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται. Αποκόμισα γνώσεις και εμπειρίες και γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι με βοήθησαν στο να εξελιχθώ ως επαγγελματίας.

 

Με ποιες αξίες πορεύεστε στον επαγγελματικό στίβο;

Η εργατικότητα, η συνέπεια, η ακεραιότητα και η ομαδικότητα είναι πολύ σημαντικές αξίες, τις οποίες δεν διαπραγματεύομαι.

 

Ποια στοιχεία καθορίζουν μια πετυχημένη καριέρα;

Η γιαγιά μου έλεγε «όταν κάνεις κάτι, να το κάνεις καλά!». Οι προαναφερθείσες αξίες είναι πολύ σημαντικές για έναν σωστό επαγγελματία. Ταυτόχρονα, η ορθή και συνεχής κατάρτιση – άλλωστε δεν σταματούμε ποτέ να μαθαίνουμε, πόσο μάλλον σε ένα τόσο γρήγορα εναλλασσόμενο και εξελίξιμο περιβάλλον. Το να μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, να στοχεύουμε, να είμαστε σε θέση να βλέπουμε τυχόν λάθη και να μαθαίνουμε από αυτά, να τολμούμε.

 

Ποια είναι η άποψή σας σε ό,τι αφορά τα θέματα ισότητας στον χώρο εργασίας, τις ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και την ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα είναι άτομα. Κάποια είναι λιγότερο και κάποια περισσότερο ικανά, κάποια θέλουν πολύ και κάποια θέλουν λιγότερο… Έτσι πρέπει να κρινόμαστε. Εγώ είμαι τυχερή! Εργάζομαι σε μια εταιρεία η οποία είναι πολύ ανθρωποκεντρική, όπου όλοι είμαστε άτομα, επαγγελματίες, ασχέτως φύλου.

 

Πώς ισορροπείτε την προσωπική/οικογενειακή ζωή με την επαγγελματική σας ζωή;

Αν και Λευκωσιάτισσα που μένει Λεμεσό, το οποίο σημαίνει ότι η οικογένειά μου είναι μακριά, βρήκα ισορροπία. Η δουλειά μου είναι απαιτητική αλλά μου αρέσει πολύ. Έχουμε ένα όμορφο περιβάλλον και, όπως είπα και πριν, η Εύρηκα είναι μια εταιρεία που νοιάζεται για τους ανθρώπους της, άρα όταν υπάρχει ανάγκη υπάρχει κατανόηση. Οπότε, φεύγοντας από το γραφείο, έχω θετικά συναισθήματα για να συνεχίσω τη μέρα και με την οικογενειακή ζωή. Είναι πολύ σημαντική για μένα η οικογένειά μου, γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξισορροπούνται τα δύο για να νιώθω καλά! Πραγματικά νιώθω ευτυχισμένη που το έχω καταφέρει.

 

Ποια γυναίκα αποτελεί πρότυπο - πηγή έμπνευσης για εσάς;

Η γυναίκα του σήμερα, η γυναίκα που είναι και επαγγελματίας, αλλά αγαπά και φροντίζει τον εαυτό της, νοιάζεται και προσφέρει στην οικογένειά της και στην κοινωνία. Η ίδια γυναίκα που, αν και δεν περνά πολύ χρόνο με τα παιδιά της και τον σύντροφό της, είναι δίπλα τους πάντα. Η γυναίκα που ζει σε αντίξοες συνθήκες και πάλι βρίσκει τρόπο να τα καταφέρει και να παλέψει για τη ζωή.

 

Η 8η Μαρτίου 2021 ξημερώνει υπό το φως των σοβαρών καταγγελιών για λεκτική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τις γυναίκες-θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας;

Μάλλον θα είναι λίγες οι γυναίκες που δεν έχουν υποστεί σε κάποια φάση της ζωής τους κάποια μορφή βίας – πιθανόν να μην αναγνωρίζουν κάποια συμπεριφορά ως βία. Η κάθε γυναίκα αλλά και ο κάθε άνθρωπος (ανεξαρτήτως φύλου) είναι ξεχωριστός. Κανένας δεν πρέπει να ανέχεται τη βία. Όλοι έχουμε δύναμη μέσα μας, φτάνει να την ξεκλειδώσουμε. Αν δυσκολευόμαστε, τότε ζητάμε βοήθεια. Νομίζω το κλειδί, το όπλο και η ασπίδα είναι η αγάπη για τον εαυτό μας και η αυτοεκτίμηση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ