Μελίνα Τσιγαρίδου: Οι γυναίκες κινητήριος δύναμη για δημιουργία κουλτούρας αξιοκρατίας

Media Director, Ledra Advertising

Πώς θα περιγράφατε τα πρώτα σας επαγγελµατικά βήµατα και ποιοι σταθµοί καθόρισαν την πορεία σας;

Τα πρώτα µου επαγγελµατικά βήµατα ήταν και ο πιο σηµαντικός σταθµός στην καριέρα µου, αφού µετά τις σπουδές µου εργάστηκα στο εξωτερικό. Η εµπειρία που αποκόµισα ήταν πολύτιµη, επειδή µε βοήθησε να ωριµάσω σε προσωπικό και σε επαγγελµατικό επίπεδο, έχοντας την τύχη να ξεκινήσω την επαγγελµατική µου πορεία δίπλα σε σηµαίνουσες προσωπικότητες στον χώρο της διαφήµισης.

 

Με ποιες αξίες πορεύεστε στον επαγγελµατικό στίβο;

Όπως σε όλους τους στίβους, έτσι και στον επαγγελµατικό, η επιτυχία έρχεται µε σκληρή δουλειά, συνέπεια και αφοσίωση, έχοντας πάντα συγκεκριµένους στόχους.

 

Ποια στοιχεία καθορίζουν µια πετυχηµένη καριέρα;

Το πιο σηµαντικό συστατικό για µια πετυχηµένη καριέρα είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις. Επειδή όµως στους πλείστους τοµείς όλα είναι αποτέλεσµα οµαδικής προσπάθειας, σηµαντικό συστατικό αποτελεί επίσης η οµάδα των ατόµων που δουλεύουν µαζί σου, απέναντι στην οποία πρέπει να υπάρχει πάντα εκτίµηση, ειλικρίνεια και αλληλοσεβασµός.

 

Ποια είναι η άποψή σας σε ό,τι αφορά τα θέµατα ισότητας στον χώρο εργασίας, τις ίσες ευκαιρίες ανέλιξης και την ίση αµοιβή µεταξύ ανδρών και γυναικών;

Οι ικανότητες των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις είναι υποτιµηµένες. Το πρόβληµα όµως θεωρώ ότι πηγάζει από τις ίδιες τις γυναίκες, οι οποίες συµβιβάζονται µε τη νοοτροπία ότι η θέση τους είναι πρωτίστως στην οικογένεια. Πρέπει εµείς οι ίδιες να αποτελέσουµε την κινητήριο δύναµη για τη δηµιουργία κουλτούρας αξιοκρατίας στον χώρο εργασίας. Μέσα στην οικογένεια, οι άντρες και οι γυναίκες οφείλουν να έχουν τις ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις, για να µπορούν οι γυναίκες να αφοσιωθούν στην καριέρα τους αν το επιθυµούν και να απαιτήσουν τις ευκαιρίες και την αµοιβή που αξίζουν. Πολλές φορές χρειάζεται να δουλέψουν περισσότερο για να αποδείξουν την αξία τους και δέχονται και περισσότερες επικρίσεις, όµως µπορούν να το καταφέρουν, φτάνει να το θέλουν πραγµατικά και να πιστέψουν στον εαυτό τους.

 

Πώς ισορροπείτε την προσωπική/οικογενειακή ζωή µε την επαγγελµατική σας ζωή;

Η σωστή οργάνωση του χρόνου και ο συντονισµός, πάντα φυσικά µε την αναγκαία υποστήριξη, είναι απαραίτητα για να µπορώ να είµαι συνεπής στις υποχρεώσεις µου: επαγγελµατικές συναντήσεις και deadlines, δραστηριότητες των παιδιών, τα µαθήµατά τους, ακόµα και την προετοιµασία τους για ύπνο. ∆εν υπάρχουν ωράρια, αλλά προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για να κάνω και πράγµατα που µε ευχαριστούν, γιατί είναι πολύ σηµαντικό να νιώθουµε καλά εσωτερικά.

Ποια γυναίκα αποτελεί πρότυπο - πηγή έµπνευσης για εσάς;

Πρότυπο για µένα αποτελούν όλες οι γυναίκες που παλεύουν καθηµερινά για να αντιµετωπίσουν τη σκληρή πλευρά της ζωής. Οι ηρωίδες µάνες που δείχνουν πραγµατική δύναµη ψυχής στεκόµενες δίπλα στα παιδιά τους που υποφέρουν από θέµατα υγείας και άλλες δυσκολίες, αλλά καταφέρνουν πάντα να χαµογελούν.

 

Η 8η Μαρτίου 2021 ξηµερώνει υπό το φως των σοβαρών καταγγελιών για λεκτική, σωµατική και σεξουαλική κακοποίηση. Ποιο είναι το µήνυµά σας προς τις γυναίκες-θύµατα οποιασδήποτε µορφής βίας;

H κακοποίηση δεν έχει φύλο και δεν πρέπει είναι ανεκτή σε οποιαδήποτε µορφή της. Αυτό που λέω πάντα στα παιδιά µου είναι να µην επιτρέπουν ποτέ σε κανένα να τους πει ή να τους κάνει κάτι που δεν θέλουν. Πρέπει να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, µε όποιο τίµηµα µπορεί να έχει αυτό, και να έχουν φωνή να το σταµατούν έγκαιρα, ζητώντας βοήθεια αν χρειαστεί.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ