Επανέρχεται, μετά το σοκ του 2020, η αγορά των ακινήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τιμές αγοράς, τα ενοίκια, η ζήτηση και η προσφορά εντός και εκτός πόλεων

Του Νέστορα Βασιλείου

Το 2021 οι συνολικές πωλήσεις ακινήτων αναμένεται ότι θα κυμανθούν λίγο πιο κάτω από τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γιώργο Μουσκίδη, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο ένθετο του Economy Today στο «Μεσημέρι και Κάτι».

Κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους, όπως εξήγησε, οι συνολικές πωλήσεις ακινήτων έφτασαν τις 8.000 περίπου, καταγράφοντας αύξηση 32% σε σύγκριση με το δεκάμηνο του 2020.

Συγκεκριμένα το 2019 έκλεισε με 10.400 πωλήσεις ακινήτων, το 2020 μειώθηκαν στις 8.000 και το 2021 αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί με 9.500 πωλήσεις ακινήτων.

«Δεν θα ξεπεράσουμε το 2019, αλλά θα είμαστε κοντα», σημείωσε ο κ. Μουσκίδης λέγοντας ότι «οι παράγοντες του τομέα των ακινήτων προτιμούν παρά τα απότομα σκαμπανεβάσματα, να υπάρχει μεν άνοδος αλλά σταδιακή».

Το 2021 καταγράφεται αύξηση των πωλήσεων από Κυπρίους αγοραστές, από Ευρωπαίους, αλλά και από αγοραστές που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε.

«Αυτό μας χαροποιεί διότι είχαμε μεγάλες αμφιβολίες τι θα γινόταν μετά την κατάργηση του Επενδυτικού Προγράμματος της Δημοκρατίας» ανέφερε.

Οι φόβοι ότι η αγορά της Λεμεσού θα παρέλυε, ευτυχώς κατά τον κ. Μουσκίδη δεν επαληθεύθηκαν.

«Η Λεμεσός κρατήθηκε. Συνεχίζει να είναι η πρώτη στις πωλήσεις και το 2021» πρόσθεσε.

Αύξηση καταγράφεται στις τιμές των ενοικίων καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση και μειωμένη προσφορά.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ