Πυρά ΑΚΕΛ κατά κυβέρνησης – «Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει φτώχεια»

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει φτώχεια και ότι εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα αντί να απαντήσει στον κίνδυνο «η Κύπρος να βρεθεί χωρίς τρόφιμα»

Μα ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη για την «ακρίβεια, τη φτώχεια και την οικονομική δυσπραγία» που ταλανίζει την κυπριακή κοινωνία.

Όπως αναφέρεται, «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού και ο Υπουργός Οικονομικών δεν καταλαβαίνουν -είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν- τι σημαίνει ακρίβεια, φτώχεια και οικονομική δυσπραγία. Ό,τι και αν συμβαίνει, το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το ίδιο - αδυνατούν να δώσουν στήριξη και προοπτική στην κοινωνία».

Διαφορετικά» συνεχίζει η ανακοίνωση,  «την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει συστάσεις στα κράτη μέλη για το αυξημένο κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο Ν. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Συναγερμού θα φρόντιζαν να λάβουν μέτρα αντί να κάνουν πως δεν ακούνε».

Από τα «πυρά» του ΑΚΕΛ δε ξέφυγε ούτε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης τον οποίο κατηγορεί για λανθασμένες πολιτικές και αδράνεια: «Την ώρα που η ακρίβεια εξανεμίζει το μισθό των εργαζομένων, ο Υπουργός Οικονομικών θα συζητούσε μέτρα στήριξης των εργαζομένων αντί να τους καλεί να αφήσουν πίσω τη μιζέρια».

Τέλος σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της κυπριακής Αριστεράς, «Την ώρα που η Κύπρος κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς βασικά τρόφιμα και αγαθά, η κυβέρνηση θα έτρεχε να καλύψει το κενό, αντί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα.

Για το ΑΚΕΛ πρώτιστο μέλημα ήταν και παραμένει η στήριξη των εργαζομένων και της οικονομίας. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσπαθεί νυχθημερόν να δώσει απαντήσεις στο ΑΚΕΛ, καλύτερα ας προσπαθήσει να ακούσει αυτά που εισηγείται το ΑΚΕΛ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ