Ξεκίνησαν οι καταβολές αποζημιώσεων για πυρόπληκτους

Θα αποζημιωθούν κατ’ εξαίρεση και ιδιοκτήτες υποδομών που δεν είχαν άδεια οικοδομής

επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

Η κυβέρνηση ενήργησε άμεσα και ξεκίνησε να καταβάλλει τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους από τις φωτιές της Τάλας (26/6/2021) και του Αρακαπά (3/7/2021) ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Ιωσήφ υπογράμμισε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και θα γίνει άμεση στήριξη των πληγέντων με το Εφάπαξ ποσό των 10.000 ευρώ.  

«Από σήμερα οι επαρχιακές Διοίκησης Λάρνακας Λεμεσού και Πάφου έχουν στη διάθεσή τους τις απαιτούμενες πιστώσεις και αρχίζουν άμεσα τις διαδικασίες καταβολής».

Τα χρήματα σύμφωνα με τον κ. Ιωσήφ θα καταβληθούν με έμβασμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Με την υπό αναφορά οικονομική βοήθεια, καλύπτονται σε επίπεδο χρηματικό 100%, πέραν του 30% των πυρόπληκτων, των οποίων οι ζημιές που υπέστησαν δε ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

Για τους υπόλοιπους, όπως είπε ο κ. Ιωσήφ οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και «υπάρχει πρόθεση για ουσιαστική βοήθεια από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι κάποιες υποδομές όπως θερμοκήπια και μελίσσια, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αδειοδοτημένων υποδομών με άδεια οικοδομής, κατ’ εξαίρεση θα αποζημιωθούν και αυτά από το Υπουργείο Εσωτερικών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ