Σκέψεις για χρέωση των Rapid Test (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόλις υπάρξει εμβολιαστική επάρκεια για όλο τον πληθυσμό, το κόστος των rapid test «πιστεύω πως δεν πρέπει να συνεχίσει να το επωμίζεται το κράτος» δήλωσε Υπουργός Υγείας. Εκτενές σχόλιο του κ. Ιωάννου για τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Ομόνοιας Ποδόσφαιρο ΛΤΔ

Επιμέλεια: Χρίστος Πέτρου 

Φιλοξενούμενος στο Μεσημέρι και Κάτι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και απαντώντας σε ερώτηση για τι θα γίνει με την χρέωση για τα rapid τεστ, σημείωσε ότι μόλις υπάρξει η εμβολιαστική επάρκεια που θα καλύπτει όλο τον πληθυσμό της Κύπρου τότε η επιλογή του rapid test πρέπει να βαραίνει ως προς το κόστος της τους πολίτες που θα το κάνουν και όχι το κράτος.

Προς το παρόν τόνισε ο Υπουργός Υγείας, πρέπει το κόστος των Rapid Test να το επωμίζεται το κράτος επειδή εκτός των άλλων αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η επάρκεια για να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. «Οφείλουμε εφόσον υπάρχει αυτό το μέτρο, το κράτος να επωμίζεται το κόστος» είπε.

Όταν υπάρξει εμβολιαστική κάλυψη, «τότε θεωρώ ότι δεν πρέπει το κράτος να επωμίζεται το κόστος των rapid test» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Προοπτική για αναθεώρηση του safe pass

Αναφορικά με το safe pass, ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως «είναι ένας τρόπος για να επαναλειτουργήσει η οικονομία με ασφάλεια. Πρόκειται για μέτρο που εφαρμόζεται ή εξετάζεται και από άλλες χώρες» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Έχουμε καθορίσει τους χώρους που απαιτείται η προσκόμιση του safe pass και αναλόγως της υγειονομικής εικόνας θα αναθεωρείται. Αν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέπει τότε θα υπάρξουν και κάποιες χαλαρώσεις όσων αφορά την αναγκαιότητα του safe pass και τους χώρους.

Αν βελτιωθούν τα πράματα τότε μπορεί να αναθεωρηθεί η χρήση του για εξωτερικούς επί παραδείγματι χώρους.

Ο Υπουργός Υγείας απέφυγε να σχολιάσει τη νομική πτυχή των περιοριστικών μέτρων και ειδικά τις απόψεις επιφανών νομικών που μιλούν για αντισυνταγματικότητα αρκετών μέτρων όπως το safe pass.

Σε εκτενές σχόλιο εξάλλου προέβη ο κ. Ιωάννου για τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Ομόνοιας Ποδόσφαιρο ΛΤΔ τονίζοντας ότι οι χθεσινές εικόνες «είναι πολύ λυπηρές» και συμπληρώνοντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες (Δείτε στο Sigmalive σχετικό ρεπορτάζ).

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ