Τα «ρεζιλίκια μας» στέλνουν στα βραβεία BAFTA το Al Jazeera

Υποψήφια για βραβείο Bafta η έρευνα του Al Jazeera για τα «χρυσά διαβατήρια» του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος

του Χρίστου Πέτρου 

Τη μέρα που οι Δημήτρης Συλλούρης και Χριστάκης Τζιοβάνης, οι δύο βασικότεροι πρωταγωνιστές του περιβόητου βίντεο του Al Jazeera, που επέφερε το «ξήλωμα» του ΚΕΠ και ρεζίλεψε διεθνώς την Κύπρο, το καταριανό ειδησεογραφικό δίκτυο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για βραβείο BAFTA.

Συγκεκριμένα η έρευνα του Al Jazeera για τα χρυσά διαβατήρια του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, είναι υποψήφια για βραβείο BAFTA της κατηγορίας «πρόγραμμα τρέχουσας υπόθεσης» (Current Affairs programme).

«Τεράστια νέα! Η μυστική έρευνα των “Cyprus papers” έχει προταθεί για το καλύτερο πρόγραμμα τρεχουσών υποθέσεων τα τελευταία χρόνια @BAFTA

 Καλή τύχη σε όλους τους υποψηφίους και συγχαρητήρια στην ομάδα I-Unit. Φανταστικό επίτευγμα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Al jazeera.

"Αντίπαλοι" των "Cyprus Pappers" που θα διεκδικήσουν το εν λόγω βραβείο είναι:

  • America’s War On Abortion (Exposure)
  • Italy’s Frontline: A Doctor’s Diary
  • The Battle for Hong Kong (Dispatches)
  • The Cyprus Papers Undercover (Al Jazeera Investigations)

 

Εν τω μεταξύ o Δημήτρης Συλλούρης, στην κατάθεσή του που ξεκίνησε στις 14:30 ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, με μια απρόσμενη κίνηση "σιωπής" δεν απάντησε σε καμία ερώτηση βάζοντας τέλος πολύ νωρίς στην πολυαναμενόμενη κατά τα άλλα διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ