Έτοιμη για νέα μέτρα στήριξης η Κυβέρνηση, «αν χρειαστεί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα επεκταθούν τα υφιστάμενα σχέδια στήριξης του Υπουργείου Εργασίας για επιχειρήσεις και εργαζομένους που πλήττονται από την πανδημία

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασία να στηρίξη περαιτέρω τις επιχειρήσεις, σε περίπτωση που παραταθεί η αναστολή λειτουργίας τους λόγω πανδημίας, επιβεβαίωση η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η Υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ανέφερε πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο εργασίας είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις όποιες ενδεχόμενες ανάγκες προκύψουν «γιατί πραγματικά είναι σταθερή η θέση της κυβέρνησης ότι η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, πρέπει να είναι δεδομένη».

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έγκαιρα έλαβε και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης εργαζομένων, είχε σημαντική συμβολή στο να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, η κα. Αιμιλιανίδου ανέφερε πως «Ήδη έχει ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό, όπως τα μέτρα στήριξης συνεχιστούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή μετά από πρόταση του ΥΠ. Εργασίας, είναι ότι δύναται η Υπουργός να εκδίδει αποφάσεις για στήριξη εργαζομένων. Η πρώτη λοιπόν απόφαση είναι η επέκταση των μέτρων στήριξης» όπως είπε η κα Υπουργός, μέχρι τέλος Ιουνίου. Ωστόσο πρόσθεσε πως «ανάλογα με τα δεδομένα ευχόμαστε να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα στους προσεχείς μήνες. Είμαστε όμως ευέλικτοι και έτοιμη να ανταποκριθούμε όπως εξάλλου έχει δείξει η κυβέρνηση» και στο προηγούμενο διάστημα, είπε η κα. Αιμιλιανίδου.

Από τον Μάρτιο του 2020 υλοποιούνται σχέδια στήριξης των εργαζομένων σημείωσε η Υπουργός.  «Υπενθυμίζω ότι το σύνολο του ποσού που έχει δοθεί ήδη ως εφάπαξ χορηγία υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων και λειτουργικά έξοδα περιλαμβανομένων και των ενοικίων. Άρα η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη».

Σημαντική στήριξη οι κρατικές εγγυήσεις

Η Υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νομοσχέδιο που αφορά στις κρατικές εγγυήσεις, σημειώνοντας πως πρόκειται για άλλη μια πτυχή του συνολικού πλάνου στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. «Πιστεύω ότι θα δώσει τη ρευστότητα που έχουν ανάγκη η μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έτσι θα διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας» ανέφερε.

«Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων είναι τόσο σημαντικό για θέματα ρευστότητας και στήριξη εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.α. και για αυτό το γεγονός ότι θα συζητηθεί ως κατεπείγον είναι πολύ σημαντικό. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα υπερψηφιστεί» τόνισε η κυρία Αιμιλιανίδου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ