ΠΟΒΕΚ: Συμμετοχή σε κινητοποίηση για κατάργηση του 12% στις συντάξεις Τ.Κ.Α

Το Γ.Σ. της ΠΟΒΕΚ ανακοίνωσε ότι στηρίζει και συμμετέχει στην ομάδα πρωτοβουλίας οργανώσεων, κινημάτων, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, «για κατάργηση του ισοπεδωτικού και άδικου πέναλτι του 12% στις συντάξεις Τ.Κ.Α».

Προσθέτει ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση και την πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο στις 17 Απριλίου και ενώνει τη φωνή της με όλους τους άλλους, καλώντας την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους.
 
Το δικαίωμα για πλήρη σύνταξη των ασφαλισμένων στο Τ.Κ.Α, που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η σχετική νομοθεσία, αποτελεί νόμιμο δικαίωμα όλων όσων επιλέγουν τη συνταξιοδότηση τους στο 63ο έτος της ηλικίας τους, αναφέρει προσθέτοντας ότι οι οικονομικές συγκυρίες που δημιούργησε η πανδημία, το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αβεβαιότητα και η αστάθεια που επικρατεί σε σημαντικούς οικονομικούς κλάδους και δραστηριότητες, είναι παράγοντες που επιβάλλουν την άμεση κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις.
 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ