Νικόλας Τοφαρίδης: «Δεν υπάρχει φούσκα στα ακίνητα»

«Δυστυχώς έχουν δίκιο όσοι κατηγορούν αυτούς που εκμεταλλεύονται τον τίτλο του Developer».

Της Γιώτας Κούμουρου 

Τις παραπλανητικές διαφημίσεις από πολλούς Developer, οι οποίοι αντί να διαφημίζουν τα ακίνητα, διαφημίζουν το κυπριακό διαβατήριο, κλήθηκε να σχολιάσει, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TOFARCO, Νικόλας Τοφαρίδης στο οικονομικό ένθετο “Capital Today” του Ράδιο Πρώτο, την Παρασκευή (16 Μαρτίου).

«Δεν σημαίνει ότι όποιος αυτοαποκαλείται Επιχειρηματίας Ανάπτυξης Γης, πως είναι κιόλας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε πως δεν διαθέτουν όλοι οι Developer τα ίδια χαρακτηριστικά και την ίδια τεχνογνωσία με ανθρώπους, οι οποίοι είναι 40 και 50 χρόνια στο χώρο.

Μεγάλη ευθύνη για την προβολή αυτών των εταιρειών, όπως είπε, φέρει και ο αγοραστής, ο οποίος βγάζει από την τσέπη του χρήματα για να αγοράσει ακίνητα και δεν κάνει πρώτα τις απαραίτητες μελέτες πριν αποφασίσει σε ποιον θα επενδύσει. «Προτιμότερο θα ήταν πριν προχωρήσει κάποιος σε αγορά ακινήτου, να μιλήσει με κάποιο νομικό ή λογιστή για να τον συμβουλευτεί».

Σχετικά με τις σκέψεις της Κυβέρνησης για κατάργηση τέτοιου είδους διαφήμισης από Developer, ο κ. Τοφαρίδης είπε: «Ο κλάδος μας είναι υπέρ οποιασδήποτε τροποποίησης του νόμου που να προστατεύει τους επενδυτές, προς το συμφέρον όλων».

Δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχει φούσκα στα ακίνητα.

«Οι περισσότερες επενδύσεις που γίνονται στην Κύπρο δεν βασίζονται σε τραπεζικό δανεισμό, αλλά σε χρήματα επενδυτών που έρχονται από το εξωτερικό. Άρα ο όρος φούσκα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί» τόνισε.