Στο σφυρί το μοναδικό σπίτι του Elon Musk

Ο εκκεντρικός κροίσος θα μένει στο ενοίκιο των… $50.000 - Πουλάει το σπίτι του «για να αμβλύνει την κριτική που δέχεται για τον πλούτο του»!

Ο Elon Musk της Tesla Inc. έγραψε στο Twitter ότι αποφάσισε να πουλήσει το τελευταίο από τα σπίτια που κατέχει. Η γνωστοποίηση για την πώληση του σπιτιού, γίνεται μια εβδομάδα μετά την δήλωση του εκκεντρικού Κροίσου κατά την οποία υποστήριξε ότι αυτός και άλλοι δισεκατομμυριούχοι πλήρωσαν λίγο ή καθόλου φόρο εισοδήματος για αρκετά χρόνια.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έγραψε στο Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα ότι έχει μόνο ένα σπίτι στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο Μπέι που νοικιάζεται για εκδηλώσεις.

Ο Musk, 49 ετών, ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδιά του πριν από ένα χρόνο σχετικά με την πώληση σπιτιών του και άλλων περιουσιακών του στοιχείων,  ως ένας τρόπο «για να αμβλύνει την κριτική που δέχεται για τον πλούτο του» σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg. Μέσα σε λίγες μέρες, έβαλε στην αγορά δύο από τις κατοικίες του στην Καλιφόρνια.

Την περασμένη εβδομάδα, η ProPublica ανέφερε ότι ο Musk, ο Jeff Bezos της Amazon.com Inc και ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffett (τρεις από του πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο), έχουν πληρώσει ελάχιστο φόρο εισοδήματος σε σχέση με τον υπερβολικό πλούτο τους, επικαλούμενοι στοιχεία της Εσωτερικής Υπηρεσίας Εσόδων για φορολογικές δηλώσεις για χιλιάδες πλουσιότεροι Αμερικανοί. Η Musk δεν πλήρωσε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2018 ενώ το 2015 και το 2017 πλήρωσε λιγότερο από 70.000 $, σύμφωνα με την έκθεση.

Ένας αξιωματούχος της IRS δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αποκάλυψη δεδομένων για δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή του Bloomberg LP, Michael Bloomberg, του ιδρυτή και του πλειοψηφικού ιδιοκτήτη της Bloomberg LP, της μητρικής εταιρείας του Bloomberg News, παραπέμφθηκε στους ερευνητές του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Μετά την έκθεση της ProPublica, ο Musk έγραψε στο Twitter ότι θα συνεχίσει να πληρώνει φόρους εισοδήματος στην Καλιφόρνια ανάλογα με τον χρόνο του στην πολιτεία, ο οποίος είπε ότι θα είναι σημαντικός. Μετακόμισε στο Τέξας πέρυσι και είπε ότι τώρα νοικιάζει ένα σπίτι περίπου 50.000 δολαρίων στην Μπόκα Τσίκα από την Space Exploration Technologies Corp., η οποία διαθέτει χώρο εκτόξευσης στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ