Έπεσαν έξω οι Γερμανοί στις προβλέψεις τους για την οικονομία

"Η κρίση του κορωνοϊού προκάλεσε άλλη μια μείωση στην οικονομική απόδοση κατά τις αρχές του 2021", αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.

Συρρίκνωση κατά 1,7%, ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η γερμανική οικονομία καθώς το λοκντάουν που τέθηκε σε ισχύ από τον περασμένο Νοέμβριο για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έπληξε την ιδιωτική κατανάλωση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
 
"Η κρίση του κορωνοϊού προκάλεσε άλλη μια μείωση στην οικονομική απόδοση κατά τις αρχές του 2021", αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.
 
Σημειώνει πως αυτό επηρέασε ιδιαίτερα την κατανάλωση των νοικοκυριών, ενώ οι εξαγωγές αγαθών στήριξαν την οικονομία.
 
Δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε ότι η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,5% το πρώτο τρίμηνο.
 
Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, σύμφωνα με νέα στοιχεία τα οποία αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, καθώς η ισχυρή ζήτηση για γερμανικά προϊόντα από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν τον μεταποιητικό τομέα, αντισταθμίζοντας το πλήγμα από την υποτονική κατανάλωση.
 
Οικονομολόγοι δήλωσαν ότι ο μεταποιητικός τομέας αντιμετωπίζει τις δικές του προκλήσεις, λόγω προβλημάτων στην ικανότητα της παραγωγής και των ελλείψεων σε τσιπ που επηρεάζουν τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
 
"Μέχρι τώρα η βιομηχανία είχε αντισταθμίσει τις απώλειες από τον τομέα των υπηρεσιών», δήλωσε ο Thomas Gitzel, επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου της VP Bank. "Αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Βιομηχανία υπέφερε και υποφέρει από έλλειψη υλικού", πρόσθεσε.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ