Ελλάδα: Συμφωνία σε τεχοκρατικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης

Συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού ως προς τα μέτρα και τις κινήσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, επιτεύχθη σήμερα μεταξύ ελληνικών αρχών και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Σε αυτή την ανακοίνωση προχώρησαν από κοινού ο ESM και η Κομισιόν στις 19:20 (ώρα κεντρικής ευρώπης) το απόγευμα του Σαββάτου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η αποστολή στην Αθήνα ολοκληρώθηκε και "έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού σχετικά με μια δέσμη μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αναθεώρησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας".

"Η συμφωνία αυτή θα υποβληθεί στην Ευρωομάδα στις 24 Μαΐου 2018 και οι ελληνικές αρχές επιδιώκουν να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά το ταχύτερο δυνατό πριν από τη συνεδρίαση του eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018", σημειώνεται.

"Προς το σκοπό αυτό, τις προσεχείς εβδομάδες θα συνεχιστούν οι εντατικές ανταλλαγές μεταξύ των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών αρχών", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ