Τα βασικά κριτήρια για ένα εύρωστο και αποδοτικό Ταμείο Προνοίας

Η διαφάνεια και η ορθή επενδυτική διαχείριση αποτελούν τα βασικότερα κριτήρια για τη λειτουργεία ενός εύρωστου και αποδοτικού Ταμείου Προνοίας, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Emergo Wealth, Παναγιώτη Μαυρομιχάλη.

Η διαφάνεια, εξήγησε ο κ. Μαυρομιχάλης, συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των μελών ενός Ταμείου Προνοίας, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούν να γνωρίζουν την αξία  των περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ η ορθή διαχείριση συνεπάγεται την ενημέρωση των μελών για όλες τις υποκείμενες επενδύσεις του ταμείου τους, συμπεριλαμβανομένων τυχόν επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων.

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής της Emergo Wealth υπέδειξε ότι στην Κύπρο θα έπρεπε δια νόμου οι εργοδότες να παρέχουν τη δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων σε Ταμεία Προνοίας, συνεισφέροντας έστω ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 50 σεντ ανά 100 ευρώ,  το οποίο θα επιτρέπει στον εργοδοτούμενο να αποταμιεύσει χρήματα για τη συνταξιοδότηση του, με τις φοροαπαλλαγές που προσφέρει ο νόμος.

Σκεφτείτε, είπε ο κ. Μαυρομιχάλης, έναν 25χρονο ο οποίος αρχίζει τώρα δουλειά, τι κομπόδεμα θα δημιουργήσει για τη συνταξιοδότηση του, έχοντας μπροστά τους 40 χρόνια να επενδύσει σε ένα Πολυεπιχειρησιακό Ταμείο Προνοίας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο Πολυεπιχειρησιακό Ταμείο Life Goals της Emergo Wealth, εξήγησε ότι προσφέρει τη δυνατότητα σε εργοδότες από οποιοδήποτε κλάδο να εγγραφούν σε αυτό, δίνοντας την ευκαιρία στους υπαλλήλους της εταιρείας τους να επενδύσουν για το μέλλον τους, εκμεταλλευόμενοι το πολύ καλό φορολογικό πλαίσιο που προσφέρει η χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυεπιχειρησιακό ταμείο LifeGoals κατατάχθηκε ανάμεσα στις 8 καλύτερες εταιρείες διεθνώς στην κατηγορία Plan Design Innovation στα Διεθνή Βραβεία Pension & Investments WorldPensionSummit Innovation Awards for Plan Design Innovations, ανεβάζοντας την Κύπρο ψηλά στο χάρτη των συνταξιοδοτικών ταμείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ