Νέο Toyota Highlander Hybrid

Tο νέο εκλεπτυσμένο 7θέσιο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό SUV της Toyota.

Το µεγαλύτερο και κορυφαίο SUV της Toyota, το νέο Highlander Hybrid, είναι πλέον διαθέσιµο και στην κυπριακή αγορά. Με 23 χρόνια εµπειρίας στην ανάπτυξη υβριδικής τεχνολογίας –µε 16 και πλέον εκατοµµύρια πωλήσεις παγκοσµίως και 9 αυτοφορτιζόµενα υβριδικά µοντέλα 4ης γενιάς– η Toyota έχει συνδυάσει την υβριδική της πρωτοπορία από το θρυλικό QDR και την εκτεταµένη εµπειρία της στην αγορά SUV για να δηµιουργήσει το νέο αυτοφορτιζόµενο υβριδικό Highlander. Η 4η γενιά Highlander, διαθέσιµη αποκλειστικά µε πλήρως υβριδικό σύστηµα µετάδοσης κίνησης –µαζί µε το RAV4 (D-segment), το C-HR (C-segment) και το επερχόµενο Yaris Cross (B-segment)– είναι η νεότερη προσθήκη στην ευρωπαϊκή γκάµα µοντέλων SUV της Toyota.

ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΣ

Το νέο Highlander Hybrid έχει µήκος 4.966 mm, πλάτος 1.930 mm, ύψος 1.755 mm και ένα γενναιόδωρο µεταξόνιο 2.850 mm. Το νέο 7θέσιο συνδυάζει το κοµψό, δυναµικό και εκλεπτυσµένο στιλ ενός premium SUV µε τη δύναµη, την ισχύ και την ανθεκτικότητα ενός στιβαρού, ευέλικτου All-Wheel Drive!

Ο χώρος φόρτωσης 332 λίτρων σε διαµόρφωση 7 θέσεων περιλαµβάνει 27 λίτρα υποδαπέδιου αποθηκευτικού χώρου. Με την πλήρως επίπεδη αναδίπλωση τόσο της τρίτης όσο και της δεύτερης σειράς καθισµάτων, η χωρητικότητα των αποσκευών µπορεί να επεκταθεί µέχρι και τα 1.909 λίτρα.

Το εσωτερικό διαθέτει ολοκληρωµένους χώρους αποθήκευσης µέσα στην καµπίνα και συµπληρώνεται από υποδοχές ηλεκτρικής ενέργειας, USB και εξωτερικές υποδοχές HDMI στα καθίσµατα της πρώτης και της δεύτερης σειράς.

ΚΙΝΗΣΗ

Το 4ης γενιάς πλήρες υβριδικό σύστηµα µετάδοσης κίνησης συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα Atkinson 2,5 λίτρων µε ηλεκτρικούς κινητήρες εµπρός και πίσω. Αυτός στον πίσω άξονα είναι αυτός που φροντίζει για την AWD-i (All-Wheel Drive-Intelligent) και παίρνει ενέργεια από µια ισχυρή µπαταρία υδριδίου νικελίου-µετάλλου, η οποία βρίσκεται κάτω από τα καθίσµατα της δεύτερης σειράς.

Η εντυπωσιακή συνολική ισχύς του συστήµατος είναι στους 248 ίππους σε συνδυασµό µε πολύ χαµηλές εκποµπές CO2 µόλις 149 g/χλµ. και κατανάλωση καυσίµων µόλις 6,6 l / 100 χλµ. (κύκλος WLTP). Ένας διακόπτης επιλογής λειτουργίας οδήγησης επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάµεσα στα προγράµµατα ECO, NORMAL, SPORT και TRAIL. Τα παραπάνω µπορούν επίσης να χρησιµοποιηθούν όταν το όχηµα λειτουργεί σε ξεχωριστή εναλλαγή EV.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το νέο Highlander Hybrid είναι εξοπλισµένο µε την πιο πρόσφατη γκάµα ενεργών τεχνολογιών ασφάλειας Toyota Safety Sense, σχεδιασµένη να βοηθά στην πρόληψη ή στον µετριασµό συγκρούσεων σε ένα ευρύ φάσµα συνθηκών κυκλοφορίας.

Το Toyota Safety Sense περιλαµβάνει σύστηµα προ-σύγκρουσης (PCS) µε ανίχνευση πεζών τόσο τη µέρα όσο και τη νύχτα και µε ανίχνευση ποδηλατών κατά τη διάρκεια της µέρας, πλήρους εύρους αυτόµατο πιλότο προσαρµοζόµενης ταχύτητας (ACC) µε σύστηµα αναγνώρισης σηµάτων κυκλοφορίας (RSA), σύστηµα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (LTA), σύστηµα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (LDA) και αυτόµατη σκάλα φώτων (AHB).

Το επίπεδο εξοπλισµού premium περιλαµβάνει οθόνη πολυµέσων κεντρικής κονσόλας 8 ιντσών µε δορυφορική πλοήγηση, οθόνη head-up, Apple CarPlay και Android Auto, ασύρµατη φόρτιση τηλεφώνου, αεριζόµενα καθίσµατα και έναν ψηφιακό καθρέφτη οπισθοπορείας που εµφανίζει µια ευρεία οπίσθια εικόνα, ακόµη και αν υπάρχουν ογκώδη αντικείµενα στον χώρο αποσκευών.

Το νέο Highlander βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της Toyota Λευκωσίας και Λεµεσού και είναι διαθέσιµο για test drive.

Info: www.toyota.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ