LIDL ΚΥΠΡΟΥ: Ποιότητα σημαίνει να ανταμείβουμε τον καταναλωτή

«Το καινοτόµο πρόγραµµα πιστότητας Lidl Plus δεν λειτουργεί µε πόντους, αλλά περιλαµβάνει µεγάλες προσφορές σε συγκεκριµένα προϊόντα τα οποία βρίσκονται στη λίστα των επόµενων αγορών του καταναλωτή»

«Για τη Lidl Κύπρου, πιστότητα σηµαίνει να ανταµείβουµε τον καταναλωτή για την εµπιστοσύνη που µας δείχνει και παράλληλα να προσαρµοζόµαστε στρατηγικά στις απαιτήσεις του». Το πιο πάνω τονίζει σε συνέντευξή του στο Εconomy Today ο Γενικός ∆ιευθυντής της Lidl Κύπρου, Σπύρος Κονδύλης, ο οποίος εξηγεί γιατί η εταιρεία δεν έχει εισέλθει ακόµα στο e-commerce. Τονίζοντας ότι µεταξύ άλλων τίθεται θέµα ασφάλειας των τροφίµων, ο κ. Κονδύλης σηµειώνει πως, σε επίπεδο υποδοµών της international εταιρείας σε προϊόντα non-food, υπάρχει ετοιµότητα για ηλεκτρονικές αγορές, «όµως συνειδητά έχουµε επιλέξει να µη λανσάρουµε το ηλεκτρονικό κατάστηµα προς το παρόν». Όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, σηµειώνει πως το πλάνο περιλαµβάνει επενδύσεις που θα φτάσουν τα €24 εκατ., ενώ µέχρι το 2023 τα καταστήµατα θα επεκταθούν σε ακόµα τέσσερα σηµεία.

Η ψηφιακή µετάβαση των επιχειρήσεων έχει επισπευσθεί λόγω του κορωνοϊού. Ποιες καινοτοµίες εγκαινιάσατε ως επιχείρηση προς εξυπηρέτηση του κοινού και ποια είναι η ανταπόκριση του κόσµου;

Τα πρώτα µηνύµατα ως προς τον σχεδιασµό µας και την επένδυση στο e-commerce δείχνουν ότι η πραγµατικότητα είναι περίπλοκη, καθώς αποδεικνύεται ότι τα υπάρχοντα µοντέλα δεν είναι ικανά να ικανοποιήσουν την ξαφνική αύξηση σε όγκο και αριθµό παραγγελιών. Το πιο σηµαντικό, όµως, είναι ότι προκύπτουν σοβαρά θέµατα ασφάλειας τροφίµων κατά τη µεταφορά, που απαξιώνουν τη φρεσκάδα και την ποιότητα, καθώς δύσκολα µπορεί να τηρηθεί η αλυσίδα ψύξης, ειδικά όταν πρόκειται για απλά µέσα µεταφοράς. Για εµάς αυτό είναι αδιαπραγµάτευτο και αποτελεί έναν από τους λόγους που, δίπλα σε άλλα ζητήµατα διανοµής, εξυπηρέτησης και µεταφοράς, καθιστούν το ψηφιακό κανάλι στα τρόφιµα µη κερδοφόρο. Τίθενται, λοιπόν, µεγάλα ερωτήµατα ως προς την κερδοφορία και τη βιωσιµότητα του επιχειρηµατικού µοντέλου στα τρόφιµα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν επαρκεί στους στόχους που έχουµε θέσει. Είµαστε έτοιµοι σε επίπεδο υποδοµών της international εταιρείας σε προϊόντα non-food, ωστόσο έχουµε συνειδητά επιλέξει να µη λανσάρουµε ηλεκτρονικό κατάστηµα προς το παρόν. Αυτό που έχουµε επιλέξει είναι να λανσάρουµε το καινοτόµο πρόγραµµα πιστότητας Lidl Plus. Το πρόγραµµα αυτό δεν λειτουργεί µε πόντους, αλλά περιλαµβάνει µεγάλες προσφορές σε συγκεκριµένα προϊόντα τα οποία βρίσκονται στη λίστα των επόµενων αγορών που θα πραγµατοποιήσει ο κάθε καταναλωτής-µέλος της Lidl Plus εφαρµογής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι µόνο να κατεβάσει κανείς τη νέα αυτή εφαρµογή. Για τη Lidl Κύπρου, πιστότητα σηµαίνει να ανταµείβουµε τον καταναλωτή για την εµπιστοσύνη που µας δείχνει και, παράλληλα, να προσαρµοζόµαστε στρατηγικά στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του. Κυρίως µε προσφορές σε προϊόντα που θα είναι πρώτα στη λίστα των αυριανών αγορών του.

Ποια είναι τα µελλοντικά σας σχέδια;

Το πλάνο µας για την επόµενη τριετία περιλαµβάνει σηµαντικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα 24 εκατ. ευρώ και περαιτέρω επέκταση, τηρώντας πάντα την υπόσχεση «ποιότητα για όλους». ∆εδοµένη είναι και η επέκταση του δικτύου των καταστηµάτων µας, µε 4 νέα σηµεία µέχρι το 2023. Πρόθεσή µας είναι να παραµείνουµε συνοδοιπόροι µε τους Κύπριους παραγωγούς και προµηθευτές, ώστε να προσφέρουµε ό,τι καλύτερο µπορεί να δώσει ο τόπος. Πάντα µε αυστηρά κριτήρια ασφάλειας και υγείας. Σταθερός στόχος είναι να εµπλουτίζουµε συνεχώς τους κωδικούς στα καταστήµατά µας µε τοπικά προϊόντα. Όπως και το να αναβαθµίζουµε ποιοτικά και ποσοτικά τις πάνω από 500 συνεργασίες µας στο στρατηγικό επίπεδο. Παράλληλα, είµαστε και επιδιώκουµε να παραµείνουµε εργοδότης πρώτης επιλογής. Κυρίως για τις νέες και τους νέους της Κύπρου που έχουν όρεξη να διακριθούν στον τοµέα τους. Να ξεχωρίσουν µε τη δουλειά τους. Που φιλοδοξούν να σταδιοδροµήσουν σε ένα ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον, ίσων ευκαιριών και ίσων όρων.

 

ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΑ ΨΩΝΙΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τη Lidl Κύπρου να διαφέρει;

H Lidl είναι το ευρωπαϊκό brand που µε την είσοδό του άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού στην αγορά της Κύπρου. Είναι το brand που έφερε τη νέα ευρωπαϊκή αντίληψη στα ψώνια, µε έξυπνες αγορές και νέα προϊόντα και εµπειρίες, αναβαθµίζοντας τη ζωή, εµπλουτίζοντας το τραπέζι της κυπριακής οικογένειας και ενδυναµώνοντάς την, έτσι ώστε να µπορεί να δώσει αξία στα ουσιαστικά πράγµατα στη ζωή. To brand που, µέσα από τη διεθνή του εµπειρία, τις δράσεις και τη φιλοσοφία του, ενδυναµώνει τους τοπικούς παραγωγούς, ενισχύει την τοπική οικονοµία, προσφέρει στην κοινωνία µέσω σηµαντικών δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και εφαρµόζει πρωτοπόρες πρακτικές βιωσιµότητας, οδηγώντας στον δρόµο για ένα καλύτερο αύριο. ∆εν έχει να κάνει µόνο µε το διαφορετικό επιχειρησιακό µοντέλο, αλλά µε τη φιλοσοφία, η οποία διαφοροποιεί αισθητά τη Lidl και την καθιστά πρωτοπόρο, τόσο στην τοπική όσο και στη διεθνή αγορά. Η Lidl το έχει στο DNA της να µη σταµατάει. Γιατί «αυτός που σταµατά να γίνεται καλύτερος, παύει να είναι καλός». Έτσι, συνεχίζει να προσπαθεί να κάνει καλύτερη τη ζωή στην Κύπρο, στην Ευρώπη, στον κόσµο.

 

Με τρεις λέξεις, τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη δική σας υπεραγορά;

Θα µπορούσα να πω πως αυτό που µας χαρακτηρίζει είναι η ουσιαστική δέσµευσή µας για µια οικονοµική, οικολογική και κοινωνικά βιώσιµη επιχειρηµατικότητα σε όλα τα επίπεδα των λειτουργιών µας.

 

«Η Lidl το έχει στο DNA της να µη σταµατάει. Γιατί αυτός που σταµατά να γίνεται καλύτερος, παύει να είναι καλός»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ