Κλείνουν διαμαρτυρόμενα για τον "υπέρμετρο ζήλο των ελέγχων" τα κέντρα αναψυχής

Κλείνουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας εψές και απόψε τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο για να δείξουν την αντίθεσή τους στον τρόπο ερμηνείας των περιοριστικών μέτρων κατά την διενέργεια ελέγχων.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Κλείνουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας εψές και απόψε τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο σε μια συμβολική κίνηση για να δείξουν την αντίθεσή τους στον τρόπο ερμηνείας των περιοριστικών μέτρων από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και "υπέρμετρο ζήλο από κάποια μέλη του Σώματος".

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι τόνισε ότι πρόκειται για μια κίνηση που δεν έχει ως σκοπό να επικροτήσει ξεκάθαρες παραβιάσεις των πρωτοκόλλων που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας αλλά αυτό που "μας προβληματίζει είναι να μην δεχτεί ούτε και ένας οποιαδήποτε άδικη καταγγελία γιατί έτσι αντιλήφθηκε ή ερμήνευσε το πρωτόκολλο ο οποιοσδήποτε".

Ο κ. Λεβέντης έθεσε ως παράδειγμα ένα πολύ μικρό μαγαζί το οποίο καταγγέλθηκε και καλείται να πληρώσει 1000 ευρώ πρόστιμο γιατί τα άτομα που πήγαν να ελέγξουν έκριναν ότι δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Τα πρωτόκολλα δεν έχουν κενά, ωστόσο, αν κάποιος εισέρχεται σε ένα χώρο με σκοπό να καταγγείλει κάποιον τότε τίθενται ζητήματα παρερμηνείας των πρωτοκόλλων. Αντιθέτως, αναφέρει ο κ. Λεβέντης, "αν κάποιος έρχεται καλοπροαίρετα στον χώρο με σκοπό να συνεργαστεί για το κοινό καλό, ενώ βλέπει τον ιδιοκτήτη ότι καταβάλλει προσπάθειες για τήρηση των μέτρων, τότε μπορεί να του υποδείξει όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν χωρίς να υπάρχουν παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες".

Παρόμοια κρούσματα συμπεριφοράς "υπέρμετρου ζήλου" είχαμε στην Πάφο και την προηγούμενη περίοδο όπου και πάλι λειτουργήσαμε πυροσβεστικά, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ.

Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών εφαρμόζει με ευλάβεια τα πρωτόκολλα, με τις απειροελάχιστες εξαιρέσεις ουδόλως πρέπει να αμαυρώνουν την θετική εικόνα που εκπέμπει η βιομηχανία των χώρων εστίασης.

Θα πρέπει οι έλεγχοι να έχουν ως στόχο τις κραυγαλέες περιπτώσεις και όχι κάποια αμελητέα στοιχεία του πρωτοκόλλου που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ