Το 2024 η Ολική ανάκαμψη για τον τουρισμό (BINTEO)

«Κατ’ ουδένα λόγο δεν μπορούμε να μιλάμε για ακόμη ένα χαμένο καλοκαίρι» τόνισε ο Σάββας Περδίος

«Η Μεγάλη εικόνα είναι ότι όπως φαίνονται, θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περυσινή. Ωστόσο η ολική ανάκαμψη του τουρισμού, αναμένουμε να έρθει το 2024». Ως χρονιά για την  εκκίνηση της ανάκαμψης θεωρείται το 2022 σημείωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι.

Παρ' όλα αυτά όπως είπε ο κ. Περδίος δεν μπορούν να γίνουν αριθμητικές εκτιμήσεις επειδή η κατάσταση αλλάζει πολύ πολύ γρήγορα, και κάτι τέτοιο θα ήταν παρακινδυνευμένο. 

Κατ’ ουδένα λόγο όμως, δεν μπορούμε να μιλάμε για ακόμη ένα χαμένο καλοκαίρι για τον τουρισμό, τόνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός Σάββας Περδίος αναφερόμενος στο 2021.

Ο κ. Περδίος ανέφερε ότι ήδη η Κύπρος έχει «65 αγορές ανοικτές με πολλές διευκολύνσεις σε αυτές τις αγορές», ενώ «την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ακόμη ο προορισμός ήταν κλειστός και δεν άνοιξε παρά στα μέσα Ιουνίου για 14 μόνο αγορές».

«Οι πολύ βασικές μας αγορές όπως η Ρωσία πέρυσι δεν άνοιξαν ποτέ». Ο Κ. Περδίος ανέφερε επίσης ότι ήδη από τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησαν οι πτήσεις προς την Κύπρο, και ενδεικτικά επικαλέστηκε τους Ισραηλινούς και Ρώσους τουρίστες που έφτασαν στο νησί.

«Προχθές ξεκίνησαν και οι αφίξεις από σκανδιναβικές χώρες μέσω ναυλωμένων πτήσεων. Βλέπουμε ότι συνεχώς το ενδιαφέρον των Τουριστών για την Κύπρο αυξάνεται και αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται και το ενδιαφέρον για πτήσεις». Οι πτήσεις ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από ολόκληρο τον Απρίλιο σημείωσε ο Υφ. Τουρισμού.

Ο κ. Περδίος σημείωσε ότι αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανάψει το πράσινο φως για τις ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία αλλά και θα επιτευχθεί η κατάταξη της Κύπρου στην πράσινη κατηγορία των Βρετανών.

«Εντός των επόμενων τριών – τεσσάρων εβδομάδων αναμένουμε ότι θα εφαρμοστεί το green pass» υπογράμμισε εξάλλου ο κ. Περδίος. Είναι καλό να γνωρίζει ο κόσμος, είπε ότι η Κύπρος ξεκίνησε να οργανώνεται προς αυτή την κατεύθυνση της εφαρμογής του green pass πολύ πριν από ότι συνολικά η Ευρώπη. ΄

 

 

\

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ