Τουρισμός: Εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο δεύτερο μισό του έτους

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ αναμένει ότι από τον Ιούλιο και μετά θα έχουμε μια υποφερτή χρονιά που θα δώσει ώθηση για το 2022.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Να σωθεί η σεζόν, ενώ έχουμε διανύσει την μισή χρονιά και οι επιδόσεις της τουριστικής βιομηχανίας βρίσκονται στο μηδέν είναι πολύ δύσκολο, ανέφερε ο Χάρης Λοϊζίδης στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, τονίζοντας ότι εναποθέτονται οι ελπίδες στο δεύτερο μισό του έτους.

"Ευελπιστούμε ότι από τον Ιούλιο και μετά θα έχουμε μια υποφερτή χρονιά που θα δώσει την ώθηση να λειτουργήσουμε πλήρως το 2022", σημείωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.

Όλοι οι ξενοδόχοι και οι εμπλεκόμενοι στην τουριστική βιομηχανία έχουν κάνει ότι μπορούσαν ώστε να να "είμαστε πανέτοιμοι μόλις τα νούμερα του τουρισμού αρχίσουν να ανεβαίνουν".

Τα δεδομένα δείχνουν να είναι θετικά αφού τις τελευταίες μέρες από τους 5.000 ελέγχους που έχουν γίνει στα αεροδρόμια έχουν βρεθεί μόνο 4 κρούσματα και αν κρατήσουμε αυτό το τέμπο θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Είναι πολύ σημαντικό το ποσοστό θετικότητας να παραμένει κοντά στο 1 που ήταν τις προηγούμενες μέρες ή να κατεβεί και ακόμα πιο κάτω ούτως ώστε η Κύπρος να καταστεί ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης τα ποσοστά θετικότητας των χωρών που αποτελούν τους ανταγωνιστές μας είναι περισσότερο από το 4.

Τα ξενοδοχεία έχουν επίσης ευθύνη ώστε να κατεβούν τα ποσοστά θετικότητας ακόμα περισσότερο και γι' αυτό τα πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία είναι αυστηρά και τηρούνται. 

Αν είμαστε όλοι προσεχτικοί και πάρει ξανά μπροστά ο τουρισμός θα επιστρέψουν τα χαμόγελα σε πάρα πολλή κόσμο αφού είναι πάρα πολλές οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την τουριστική βιομηχανία.

Εγχώριος τουρισμός

Ευελπιστούμε ότι από τις 10 του Μάη θα επιτραπεί ξανά ο εγχώριος τουρισμός και θα ενεργοποιηθεί ξανά το πακέτο του Υφυπουργείου Τουρισμού για την επιδότηση των διακοπών σε Κυπρίους στο οποίο συμμετέχουν πολλά ξενοδοχεία τα οποία έχουν πολύ ελκυστικές τιμές, ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης.

Συμπληρώνοντας είπε ότι, τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν, επειδή είμαστε πολύ κοντά στην τουριστική σεζόν, αναμένεται ότι θα προσφέρουν χαμηλές τιμές για τους Κυπρίους αντίστοιχες με τις περσινές, κάτι που θα ωθήσει στην άνοδο του εγχώριου τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ