Η Apple «σπάει τον κουμπαρά της» και ρίχνει $430 δισεκ. σε επενδύσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της, η Apple θα προχωρήσει σε επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ύψους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της, η Apple θα προχωρήσει σε επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ύψους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα επενδυτικά σχέδια της Apple στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου campus στη Βόρεια Καρολίνα και συνολικά τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας, σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποτελεί δέσμευσή της για επένδυση «δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων» για την ανάπτυξη επόμενης γενιάς επεξεργαστών και φυσικά για δίκτυα τεχνολογίας 5G.

«Τη στιγμή της ανάκαμψης, η Apple διπλασιάζει τη δέσμευσή της στην αμερικανική καινοτομία και δυνατότητα παραγωγής με γενικές επενδύσεις που θα φτάσουν σε όλες τις κοινότητες, σε όλες τις 50 Πολιτείες», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κούκ. «Δημιουργούμε θέσεις εργασίας σε τομείς αιχμής – από το 5G έως την παραγωγή νέων επεξεργαστών και την Τεχνητή Νοημοσύνη – επενδύοντας στην επόμενη γενιά καινοτόμων νέων επιχειρήσεων, χτίζοντας ένα πιο πράσινο και περισσότερο δίκαιο μέλλον», κατέληξε ο επικεφαλής της Apple.

Τα σχέδια της Apple για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το επενδυτικό πλάνο γνωστοποιήθηκαν λίγο πριν η εταιρεία ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο. Τον Ιανουάριο, η Apple ανακοίνωσε ιστορικά υψηλά έσοδα και κέρδη για το α’ οικονομικό της τρίμηνο, στο οποίο περιλαμβανόταν η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και φυσικά η ανακοίνωση της νέας σειράς iPhone 12. Η Apple είδε τότε τα έσοδα να κινούνται πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, για πρώτη φορά.

Η επένδυση στη Βόρεια Καρολίνα θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια καθώς θα περιλαμβάνει ένα νέο campus στο αποκαλούμενο Research Triangle, ανάμεσα στις πόλεις Ράλεϊ, Ντάρχαμ και Τσάπελ Χιλ. Το campus θα υποστηρίζει τουλάχιστον 3.000 νέες θέσεις εργασίας στους τομείς της μηχανικής μάθησης, της τεχνητής νοημοσύνης, της ανάπτυξης λογισμικού και άλλων πεδίων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας.

Επιπλέον, όπως διευκρινίστηκε αργότερα, οι 20.000 νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα πέντε χρόνια έρχονται να προστεθούν στις 20.000 θέσεις εργασίας που είχαν ανακοινωθεί το 2018 και είχαν ορίζοντα μέχρι το 2023. Στόχος της Apple είναι να επεκτείνει τα τοπικά γραφεία, παραγωγικές υποδομές και εργαστήρια σε Καλιφόρνια, Κολοράντο, Μασαχουσέτη, Τέξας και Ουάσιγκτον.

Τέλος, η Apple στις ανακοινώσεις της δεν «ξέχασε» τις δεσμεύσεις της για τη χρήση καθαρής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της, συμπεριλαμβανομένου ενός γιγαντιαίου ηλιακού πάρκου στην Καλιφόρνια, το οποίο ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.

ΠΗΓΗ: ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ