Ενώνουν δυνάμεις οι εταιρείες τεχνολογίας

Υπό τον οργανισμό Τech Island ενώνονται πέραν των 80 εταιρειών τεχνολογίας με έδρα την Κύπρο, με χιλιάδες εργαζομένους και παγκόσμιας εμβέλειας κύκλο εργασιών

 «Ο Tech Island, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μια ενοποιημένη φωνή τεχνολογικών εταιρειών που εδρεύουν στην Κύπρο. Ένας από τους σκοπούς είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας γιατί πιστεύουμε ότι ο τομέας της τεχνολογίας βασίζεται σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και η Κύπρος πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε τέτοιου είδους μοντέλα» εξήγησε ο πρόεδρος του Tech Island, Στυλιανός Λάμπρου o oποίος φιλοξενήθηκε στο τηλεοπτικό ένθετο Economy Today.

O Στυλιανός Λάμπρου σημείωσε πως «Η Κύπρος έχει τεράστια προοπτική σε αυτό τον τομέα λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Βλέπουμε ότι υπάρχουν εταιρίες διεθνώς αναγνωρισμένες όπως εταιρίες gaming ή Μedia» οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και κάποιες απ’ αυτές «έχουν κοινό που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους».

Έχουν γίνει κάποια πρώτα βήματα και έχουν προσελκυσθεί ή διευκολυνθεί εταιρείες για να φέρουν εξειδικευμένο προσωπικό στην Κύπρο. Ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανού «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο που θέλουμε να υλοποιήσουμε και να βοηθήσουμε» στην προσέλκυση περαιτέρω εταιρειών και εξειδικευμένου προσωπικού. «Εννοείται ότι θέλουμε να δουλέψουμε και με άλλα άτομα και οργανισμούς στο οικοσύστημα. Επίσης και με την κυβέρνηση που με την παρουσία του κυρίου Κόκκινού πριν από λίγες μέρες σε συνάντηση μας, έδειξε την στήριξής του. Θα συνεργαστούμε στενά για να υλοποιήσουμε το πλάνο μας με την κυβέρνηση και τους άλλους φορείς».

Για το αν υπάρχει αυτή της στιγμή στην Κύπρο εξειδικευμένο προσωπικό, Κύπριοι που μπορούν να αξιοποιηθούν στις εταιρίες τεχνολογίας, ο κ. Στυλιανού υπογράμμισε ότι «πρόκειται για θέμα εκπαίδευσης που ξεκινά από μικρές ηλικίες και από το νηπιαγωγείο ακόμη. Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς ταλαντούχους Κύπριους που βρίσκονται στην Αγγλία, τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες και πρέπει να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για να γυρίσουν. Είναι όμως σημαντικό να αλλάξουν και κάποια νομοσχέδια για προσέλκυση διεθνών ταλέντων». Εξάλλου όπως είπε ο κ. Στυλιανού, στόχος του Tech Island είναι να συνάψουν συμφωνίες και  να συνεργαστούν με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ