Σταθερές οι τιμές των ακινήτων εξαιρουμένων των πύργων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόνο στα πολυτελή ακίνητα παρατηρείται διαφοροποίηση τιμών – Βραχνάς για την κτηματαγορά η γραφειοκρατία του κτηματολογίου

«Οι τιμές των ακινήτων είναι ίδιες με πέρυσι ωστόσο η διαφορά απαντάται στο ότι φέτος υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά. Συνεπώς η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι υπάρχουν αυξημένες επιλογές και ως εκ τούτου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν καλύτερες ευκαιρίες».

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα ο πρ. του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών Μαρίνος Κυναιγείρου, σημείωσε ότι  «Το ενδιαφέρον για μεγάλα πολυτελή ακίνητα έχει ατονήσει και αυτό έχει αντίκτυπο σε πόλεις, όπως η Λεμεσός με τους διάφορους πύργους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρεοπωλεία: Θα δημοσιεύσουν φωτογραφίες αν δεν ανατραπεί η κατάσταση

Στα άλλα ακίνητα ανέφερε ο κ. Κυναιγείρου, που ενδιαφέρουν την τοπική αγορά, δηλαδή μονίμως διαμένοντες και εργαζόμενους στην Κύπρο, οι τιμές παραμένουν οι ίδιες με πέρυσι.  

Βραχνάς η γραφειοκρατία του κτηματολογίου για την κτηματαγορά

Την ιδιαίτερη προσοχή των εμπλεκομένων επέστισε ο κ Κυναιγείρου, προκειμένου να μειωθούν οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που σχετίζονται με την γραφειοκρατεία στην κτηματαγορά. «Το κτηματολόγιο είναι το πιο σημαντικό τμήμα σε ότι αφορά την κτηματαγορά και την οικονομία. Αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να προσέξουν πολύ το θέμα των ακινήτων και κατ’ επέκταση το κτηματολόγιο. Έχουν συσσωρευθεί πολλές πωλήσεις και πρέπει από του αρμόδιους να υπάρξουν λύσεις για να μην βλέπουμε φαινόμενα όπως ακύρωση πωλήσεων και άλλες καθυστερήσεις και θέματα με οικονομικό αντίκτυπο». ​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Εμβόλιο" σε επιχειρήσεις στη Βρετανία για το νέο lockdown

Ο κ. Κυναιγείρου επεσήμανε επίσης ότι κατά την περίοδο της πανδημίας η γραφειοκρατία του κτηματολογίου έχει εκ των πραγμάτων αυξηθεί και ως εκ τούτου παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις.

«πρέπει και ο Δημόσιος τομέας να προσαρμοστεί όπως ο ιδιωτικός τομέας στα δεδομένα της πανδημίας και ειδικά στο κτηματολόγιο να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση. Αντιλαμβάνεστε ο κάθε πωλητής περιμένει την μεταβίβαση του ακινήτου του για να εκπληρώσει τις διάφορες υποχρεώσεις του και λόγω γραφειοκρατίας ακυρώνονται οι πωλήσεις» ανέφερε.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ