Ο IMR/University of Nicosia™ είναι «πράσινος» και με βούλα

Ο IMR/University of Nicosia™, ένας από του κορυφαίους Οργανισμούς στον κλάδο των Ερευνών Αγοράς και Δημοσκοπήσεων της Κύπρου, προχώρησε στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του στην υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών και στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού του σε περιβαλλοντικά θέματα, με απώτερο στόχο τη μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον από την καθημερινή λειτουργία του.

Η περιβαλλοντική πολιτική, το σχέδιο δράσης και οι καλές «πράσινες» πρακτικές του Οργανισμού έτυχαν πρόσφατα αξιολόγησης και επίσημης αναγνώρισης μέσω της πιστοποίησης των γραφείων του με το οικολογικό σήμα «Green Offices».

Το «Green Offices» είναι ένα πιλοτικό πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας για κτήρια και γραφεία. Η κατάκτησή του προϋποθέτει την εφαρμογή και τήρηση αυστηρών κριτηρίων που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα τροφής και ποτών, τη μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Εθνικός χειριστής του πιλοτικού αυτού προγράμματος είναι η Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA, ενώ το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τελετή απονομής του οικολογικού σήματος «Green Offices» από τον Γενικό Γραμματέα της CYMEPA, Δρ. Μιχάλη Ιερείδη, έλαβε χώρα στις 07/06/2018 στο ξενοδοχείο Royal Apollonia στη Λεμεσό παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κυρίας Ιωάννας Παναγιώτου. Την πιστοποίηση παρέλαβε εκ μέρους του Οργανισμού IMR/University of Nicosia™ η Διευθύντρια Ερευνών, Παναγιώτα Κόκκινου.

Ο IMR/University of Nicosia™ αντιλαμβανόμενος την ευθύνη του απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία γενικότερα συνεχίζει δυναμικά να υιοθετεί και να εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές κατά την καθημερινή ροή εργασιών του, παρέχοντας τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του με ένα ολοένα και πιο «πράσινο» τρόπο.