Τράπεζας Κύπρου: Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου Κέντρου Ναυτιλίας

Εντυπωσιακή παρουσία της Τράπεζας Κύπρου στα Ποσειδώνια 2018 ανακοινώνοντας τη δημιουργία του νέου Κέντρου Ναυτιλίας της.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε κατά την περσινή χρονιά το νέο Κέντρο Ναυτιλίας της και παρέθεσε ευχαριστήρια δεξίωση στην Αθήνα στις 31 Μαϊου 2018 με την ευκαιρία των Ποσειδωνίων 2018, γιορτάζοντας με πελάτες και φίλους το σημαντικό αυτό γεγονός.

Η Ναυτιλία είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο και την οικονομία της εδώ και αιώνες. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, η Κύπρος έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα ναυτιλίας στον κόσμο. Προσφέρει υψηλού επιπέδου διαχείριση και ασφάλιση πλοίων, ναυλώσεις και άλλες υπηρεσίες. Η Τράπεζα Κύπρου, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και επεκτείνει τις πιο παραδοσιακές της δραστηριότητες, τα χρηματοοικονομικά της προϊόντα, και στη χρηματοδότηση ναυτιλιακών εργασιών.

Ακολουθώντας αντικυκλική στρατηγική, η Τράπεζα επιλέγει να εισέλθει σε χαμηλό σημείο του ναυτιλιακού κύκλου. Επιπλέον, η τρέχουσα περίοδος παρέχει ευκαιρίες σε νέους δανειστές, από τη στιγμή που έχουν αποσυρθεί ορισμένες από τις μεγαλύτερες, εδραιωμένες ευρωπαϊκές τράπεζες χρηματοδότησης ναυτιλιακών εργασιών. Παρ’ όλα αυτά, η Τράπεζα αντικρίζει με μακρόπνοο πλάνο την ιδιαίτερα κυκλική αγορά και οικοδομεί σχέσεις που θα αντέξουν στο χρόνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος το Ομίλου της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, τόνισε: «Η Τράπεζα Κύπρου είναι απόλυτα, κατά 100%, δεσμευμένη στην ανάπτυξη ναυτιλιακών εργασιών που θα στηρίζουν την κυπριακή οικονομία. Το νηολόγιο της Κύπρου είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο και είναι σημαντικό για μας, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου, να στηρίζουμε αυτόν τον τομέα, αυτό το τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας, και να οικοδομούμε γύρω του την κατάλληλη επιχειρηματική δομή.

Μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι αναπτύσσουμε ναυτιλιακές δραστηριότητες που θα είναι παρούσες στις επόμενες δεκαετίες και προσδοκούμε να γίνουμε, τα επόμενα χρόνια, οι εταίροι επιλογής των πελατών μας στη ναυτιλία.»

Ο επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοδότησης Ναυτιλιακών Εργασιών, Νικόλας Παυλίδης, ανέφερε: «Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα που βρισκόμαστε εδώ στην Ελλάδα για να γιορτάσουμε την έκθεση Ποσειδόνια με τους φίλους και πελάτες μας. Η Τράπεζα Κύπρου δημιούργησε το Κέντρο Ναυτιλίας στη όμορφη Λεμεσό πριν δέκα μήνες. Από τότε έχουμε κάνει άλματα. Έχουμε συστήσει μια ισχυρή ομάδα, έχουμε οικοδομήσει θαυμάσιες σχέσεις και είναι ιδιαίτερα περήφανος που βρίσκομαι εδώ ως επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοδότησης Ναυτιλιακών Εργασιών για να υποδεχθώ τους πελάτες μας.»

Ο Νικόλας Παυλίδης εντάχθηκε στο δυναμικό της Τράπεζας Κύπορυ πέρσι τον Απρίλιο για να ιδρύσει και να ηγηθεί του νέου Κέντρου Ναυτιλίας της Τράπεζας στη Λεμεσό. Στην ομάδα εντάχθηκε και ένας αριθμός έμπειρων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει μια σειρά συμφωνιών για χρηματοδότηση ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Με την επισήμανση ότι το Τμήμα Ναυτιλίας έχει ήδη σημειώσει αρκετές επιτυχίες στον τομέα χρηματοδότησης ναυτιλιακών εργασιών, ο Λούης Ποχάνης, Διευθυντής Διεθνών Τραπεζικών Υπηρεσιών, Διαχείρισης Κεφαλαίων και Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών, επεσήμανε: «Η Τράπεζα Κύπρου εξυπηρετεί ναυτιλιακές εταιρείες και πελάτες εδώ και πολλές δεκαετίες. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και πολύ ενθουσιασμένοι που πραγματοποιήσαμε αυτή τη φυσική επέκταση και εισήλθαμε στον τομέα χρηματοδότησης ναυτιλιακών εργασιών.»

Ο Μιχάλης Αθανασίου, επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων ανέφερε: «Πιστεύω ότι η στρατηγική πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου να επανέλθει στον τομέα της ναυτιλίας και της χρηματοδότησης ναυτιλιακών εργασιών είναι πολύ σημαντική. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, για να συναντήσουμε αξιόλογους, πολύτιμους, πελάτες στον τομέα της ναυτιλίας και να δημιουργήσουμε για τον Όμιλο μια νέα σχέση, η οποία ελπίζουμε πως θα είναι επωφελής τόσο για τους πελάτες μας όσο και για τον Όμιλο της Τράπεζας Κύπρου.»