Οι ΗΠΑ διοχετεύουν πετρέλαιο στην αγορά για να ρίξουν τις τιμές

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει στην αγορά  50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει στην αγορά  50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να μειώσει τις τιμές της βενζίνης και να καταπνίξει το ράλι της αγοράς αργού που ο Λευκός Οίκος είπε ότι αποτελεί απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος ενέκρινε την απελευθέρωση 50 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου τους επόμενους μήνες, σε μια κίνηση που θα συντονιστεί με τις διοχετεύσεις από τα υπόλοιπα κράτη και δη την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση, μετά από εβδομάδες υπαινιγμών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι η απελευθέρωση πετρελαίου ήταν στα χαρτιά, ήρθε αφού η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και άλλα μέλη του ομίλου εξαγωγέων πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ απέρριψαν επανειλημμένα αιτήματα των ΗΠΑ για αύξηση της προσφοράς.

Ο Μπάιντεν συνέδεσε την διοχέτευση πετρελάιου με τις προσπάθειες να αναχαιτιστεί ο απότομος αυξανόμενος πληθωρισμός, λέγοντας ότι οι Αμερικανοί «αισθάνονται τον αντίκτυπο των αυξημένων τιμών του φυσικού αερίου και στους λογαριασμούς θέρμανσης των σπιτιών τους, και οι αμερικανικές επιχειρήσεις επίσης, επειδή η προσφορά πετρελαίου δεν έχει συμβαδίσει με τη ζήτηση καθώς η παγκόσμια οικονομία αναδύεται από την πανδημία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ