Η Κίνα θα πάει μέχρι τέλους σε έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Η Κίνα θα λάβει νέα μέτρα κατά των ΗΠΑ, προειδοποιεί το Πεκίνο.

Η Κίνα δήλωσε έτοιμη να "πάει μέχρι τέλους" και "όποιο κι αν είναι το τίμημα" σε έναν εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις νέες απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

"Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνοήσουν την ένσταση της Κίνας και της διεθνούς κοινότητας και επιμείνουν στα μονομερή και προστατευτικά (εμπορικά) μέτρα, τότε η Κίνα είναι έτοιμη να πάει μέχρι τέλους, όποιο κι αν είναι το τίμημα", ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα λάβει νέα ολοκληρωμένα μέτρα για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν στη θέση τους του προστατευτισμού.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου επαναλαμβάνει ότι δεν επιθυμεί έναν εμπορικό πόλεμο, τον οποίο ωστόσο δεν φοβάται και πρόσθεσε ότι η εμπορική σύγκρουση προκλήθηκε από τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ απείλησε χθες, Πέμπτη με την επιβολή νέων δασμών ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές, αντιδρώντας στα αντισταθμιστικά μέτρα που ανακοίνωσε το Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ