Πόσο θα πάει το αρνί, στο φετινό πασχαλινό τραπέζι!

Χωρίς ελλείψεις και με κρέας σε «καλές τιμές» τα φετινά πασχαλινά τραπέζια

Η επάρκεια στις ποσότητες, και η ισορροπία ανάμεσα σε «ζήτηση – προσφορά» διατηρούν σε ικανοποιητικά επίπεδα τις τιμές του κρέατος, ειδικότερα του ντόπιου για την περίοδο του Πάσχα.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Κώστας Λειβαδιώτης ανέφερε ότι «Οι τιμές είναι κανονικές και δεν παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις»

Συγκεκριμένα για τα κυπριακά αμνοερίφια τα οποία έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για το πασχαλινό τραπέζι, οι τιμές θα κυμανθούν από 3 εώς 3,25 ευρώ το κιλό για το ζωντανό, ενώ για τα σφαγμένα το κόστος θα είναι 6,5 με 7 ευρώ το κιλό και θα φτάσει να πωλείται μέχρι 9 με 10 ευρώ.

Το γεγονός ότι υπάρχει επάρκεια κυπριακού κρέατος, είναι σημαντικό όπως ανέφερε ο κ. Λειβαδιώτης, δεδομένων των ελλείψεων που καταγράφονται για τα Ελληνικά κρέατα. Λόγω του ότι προηγήθηκε το Πάσχα των καθολικών και έγιναν εξαγωγές ελληνικών αμνοεριφίων σε Ιταλία και αλλού, αυτή τη στιγμή υπάρχουν έλλειψης στην Ελλάδα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα εισαγόμενα από Ελλάδα αμνοερίφια να είναι πιο λίγα σε ποσότητες και με τις τιμές τους να είναι σαφώς πιο αυξημένες από τα ντόπια, σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη.

Ωστόσο όπως επεσήμανε τέλος ο κ. Λειβαδιώτης, πρέπει να ανοίξουν τα μαγαζιά το Μ. Σάββατο ακριβώς για να διατεθούν αυτές οι ποσότητες και να μην μείνουν στα ψυγεία εις βάρος της οικονομίας, «λόγω του ότι θέλουμε για κάποια τερτίπια και να δείξουμε στους εργατοπατέρες ότι τιμούμε την Πρωτομαγιά» είπε απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Υπ. Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για την ρητή της θέση ότι δεν θα λειτουργήσουν Υπεραγορές το Μεγάλο Σαββάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ