Όμιλος Π.Μ. Τσεριώτης και Όμιλος FDL ενώνουν δυνάμεις

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης και εξαγοράς μεταξύ Diapo και Foodlink Cyprus.

Ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου 2018, αφού έλαβε  την έγκριση της Κυπριακής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η συμφωνία συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Π.Μ.Τσεριώτης, DIAPΟ Ltd, με τη Foodlink Cyprus. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Foodlink Cyprus έχει αποκτήσει το 75% του νέου σχήματος, αγοράζοντας μετοχές και ταυτόχρονα συνεισφέροντας τις δραστηριότητες της στην DIAPO έναντι μετοχών.

Το νέο σχήμα που λειτουργεί από την 1η Απριλίου 2018, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών third-party logistics στην Κύπρο, με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Το νέο σχήμα ενδυναμώνεται από την εμπειρία και τεχνογνωσία της Foodlink, εταιρείας εξειδικευμένης στον τομέα των υπηρεσιών logistics με δραστηριότητες στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Κύπρο. Η Foodlink είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το πλάνο της για τα επόμενα 5 χρόνια στοχεύει σε €100 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα από οργανική ανάπτυξη και εξαγορές. 

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Π.Μ.Τσεριώτης, με βάση την οποία ο Όμιλος επικεντρώνεται στους τομείς της  Αυτοκίνησης, της εμπορίας  Καταναλωτικών Αγαθών (FMCG) και της Πληροφορικής και εκποιεί ή μετατρέπει σε χρηματοοικονομικές συμμετοχές άλλες, μη στρατηγικές δραστηριότητες . Μέσω της συμφωνίας αυτής, ο Όμιλος θεωρεί  επίσης ότι θα επιτύχει αναβάθμιση των υπηρεσιών logistics που λαμβάνουν οι εταιρίες του  στον τομέα των Καταναλωτικών Αγαθών, η  Tryfon Tseriots και η Unilever Tseriotis Cyprus.

Ο Αλέξανδρος Διογένους, CEO της Π.Μ. Τσεριώτης, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Η Π.Μ. Τσεριώτης αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα και πιο αναγνωρισμένα επιχειρηματικά συγκροτήματα της Κύπρου, με 100 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην κυπριακή και διεθνή αγορά. Η ανάπτυξη του στηρίζεται στην πρωτοπορία, την ευελιξία και τη συνεχή προσαρμογή σε νέα δεδομένα και αναζήτηση ευκαιριών. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, αναγνωρίσαμε τις προκλήσεις του τομέα των υπηρεσιών logistics και την ανάγκη δημιουργίας μεγαλύτερων και ισχυρότερων παικτών στην αγορά και προχωρήσαμε στη στρατηγική αυτή συνεργασία, που εξασφαλίζει καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης και για τις δύο εταιρίες. Είμαστε περήφανοι που ενώνουμε δυνάμεις με τη Foodlink Cyprus, η οποία ανήκει στον ελληνικό όμιλο FDL, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο όμιλο logistics στην Ελλάδα.»