ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Οι εκποιήσεις δεν χρειάζονται - ο φταίχτης είναι οι τράπεζες

Μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή για αναστολή των εκποιήσεων ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι δεν χρειάζονται πλέον οι διαδικασίες εκποίησεις.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών αναφέρει ότι οι εκποιήσεις δεν χρειάζονται πλέον σημειώνοντας ότι ο φταίχτης για το πρόβλημα των εκποιήσεων είναι οι τράπεζες.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Σχετικά με τις εκποιήσεις ένα είναι το πρόβλημα και ένας είναι ο φταίχτης: οι Τράπεζες. Το πρόβλημα είναι η εντελώς αδικαιολόγητη και αβάσιμη εμμονή των Τραπεζών να χρησιμοποιούν την διαδικασία εκποίησης καταχρηστικά, εκβιάζοντας τους Δανειολήπτες ότι εάν δεν πληρώσουν το ποσό που ισχυρίζονται ότι τους οφείλουν θα εκποιήσουν το ενυπόθηκο ακίνητο τους.

Το ότι υπάρχουν υπερχρεώσεις είναι πλέον παραδεχτό απ’ όλους.

Και φυσικά και από τις Τράπεζες, αφού όταν αναγκαστούν κάνουν ‘’ αναδομημένους λογαριασμούς’’, το παραδέχονται και τις αφαιρούν.

Το αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας είναι ότι αρκετά δάνεια γίνονται εξυπηρετούμενα ή τουλάχιστο μπορούν να αναδιαρθρωθούν. Και έτσι κερδίζουν και τα δυο μέρη. Επίσης οι εκποιήσεις ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ.

Τέλος το όφελος για την οικονομία είναι τεράστιο, αφού θα καταφέρουμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο ( Ιπποκράτης ο Χίος 600 π.Χ.)

     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ