Και επίσημα στην Ελληνική Τράπεζα ο Αντώνης Ρούβας

Η επιλογή Αντώνη Ρούβα στο νευραλγικό πόστο του CFO πιστώνεται στον πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής.

Του Νέστορα Βασιλείου 

Υπέγραψε και ανακοινώθηκε ο Αντώνης Ρούβας, ο οποίος επιστρέφει στην Ελληνική Τράπεζα και στη θέση του Ανώτατου Οικονομικού της Διευθυντή. 

Οι ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν πλήρως το Economy Today, το οποίο είχε αποκαλύψει την επιστροφή Αντώνη Ρούβα στην Ελληνική Τράπεζα. 

Ο Αντώνης Ρούβας επιστρέφει μεν σε γνώριμα λημέρια, αλλά σε μια πολύ διαφορετική Ελληνική Τράπεζα, από αυτήν που αποχαιρετούσε πριν από λίγα χρόνια.

Η επιλογή Αντώνη Ρούβα στο νευραλγικό πόστο του CFO πιστώνεται, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας, στον πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής. Η επιλογή έγινε σε σύντομο χρόνο και έρχεται να πληρώσει το κενό του Λαρς Κραμερς αμέσως μετά την αποχώρησή του μόλις την περασμένη Παρασκευή. 

Ο Αντώνης Ρούβας διαθέτει μια πολυετή εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κεφαλαίων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, σε εταιρείες Big Four και διεθνή τραπεζικά ιδρύματα.

Είναι πολύ καλός γνώστης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και είναι έτοιμος να μπει αμέσως στα «βαθιά» αναλαμβάνοντας τα οικονομικών του Ομίλου.

Είναι σε θέση να γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες και τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, του οποίου είχε διατέλεσε επί σειρά ετών Οικονομικός διευθυντής στο πρόσφατο παρελθόν.  

 

Η ανακοίνωση 

H Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έχει αποφασίσει το διορισμό του κ. Αντώνη Ρούβα ως νέου Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Ο κ. Αντώνης Ρούβας κατείχε ανώτερες θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse (Σιγκαπούρη, Κύπρος, Λονδίνο) και KPMG Κύπρου (Συνέταιρος – Επικεφαλής Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων / Διαχείρισης Κεφαλαίου) και έχει βαθιά γνώση και ευρεία εμπειρία στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Υπηρέτησε ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας από το 2008 μέχρι τις αρχές του 2017.

Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Wake Forest, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ με πτυχίο BSc (High Honours) στις Επιχειρήσεις και στα Μαθηματικά και κατέχει τους επαγγελματικούς τίτλους FCA (Institute of Chartered Accountants in England and Wales) και AMCT (Association of Corporate Treasurers, UK).

Ο διορισμός του κ. Αντώνη Ρούβα υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ