Γιατί ο συνιδρυτής του Ethereum τέλειωσε με τα crypto

«Έχει ένα προφίλ κινδύνου για το οποίο δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος», δήλωσε ο Άντονι Ντι Ιόριο. «Δεν αισθάνομαι απαραίτητα ασφαλής σε αυτόν τον χώρο.

Ο Άντονι Ντι Ιόριο, συνιδρυτής του δικτύου Ethereum από το 2013, λέει εγκατέλειψε  τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, λόγω προσψπικών προβλημάτων ασφάλειας.

Ο 48χρονος, έχει μια ομάδα ασφαλείας από το 2017, όπου κι αν πηγαίνει. Τις επόμενες εβδομάδες, σκοπεύει να πουλήσει την Decentral Inc. και να εστιάσει εκ νέου στη φιλανθρωπία και σε άλλες επιχειρήσεις που δεν σχετίζονται με τα crypto.

«Έχει ένα προφίλ κινδύνου για το οποίο δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος», δήλωσε ο Ντι Ιόριο, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει τις συμμετοχές του σε κρυπτονομίσματα. «Δεν αισθάνομαι απαραίτητα ασφαλής σε αυτόν τον χώρο. Αν ήμουν επικεντρωμένος σε μεγαλύτερα προβλήματα, νομίζω ότι θα ήμουν πιο ασφαλής», μεταδίδει το Bloomberg.

Η αξία του Ether βρίσκεται περίπουστα περίπου 225 δισ. δολ. Ο Ντι Ιόριο αγόρασε ένα τριώροφο, ρετιρέ, για 22 εκατ. δολ. στο Τορόντο, στο πρώην Trump International Hotel & Tower, στην επιχειρηματική περιοχή, στο κέντρο της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ντι Ιόριο μπήκε σε επενδυτικά κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου και δουλεύει ως σύμβουλος startups. Τον Φεβρουάριο του 2018, tο Forbes υπολόγισε ότι η περιουσία του ανερχόταν σε 1 δισ. δολ. Η τιμή του Ether έχει υπερδιπλασιαστεί από τότε.

«Τα crypto αποτελούν ένα πραγματικά μικρό ποσοστό από ό,τι χρειάζεται σήμερα ο κόσμος», δήλωσε.

Πηγή: Bloomberg, euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ