Η Κίνα κατρακυλίζει το Bitcoin - Απώλειες που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια

Τις τελευταίες ημέρες, η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της να ελέγξει τις δραστηριότητες mining στη χώρα.

Oι αρχές της Κίνας σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 300 δισ. δολάρια στην αγορά από την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία ένα ακόμα μεγάλο κέντρο εξόρυξης (mining) bitcoin διέταξε τους miners να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους.

Σήμερα, το bitcoin χάνει περίπου 6,6% στα 32.735 δολάρια, έχοντας φτάσει νωρίτερα έως το χαμηλό των 31.179 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Τις τελευταίες ημέρες, η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της να ελέγξει τις δραστηριότητες mining στη χώρα. Οι αρχές στην επαρχία Σιτσουάν έδωσαν εντολή στους miners κρυπτονομισμάτων να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους. Tα κέντρα εξόρυξης bitcoin στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία έκλεισαν από την Κυριακή, σύμφωνα με το κρατικό ταμπλόιντ των Global Times.

Η κίνηση στο Σιτσουάν πραγματοποιήθηκε αφού άλλες επαρχίες εξόρυξης στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Μογγολίας, έκλεισαν επίσης κέντρα εξόρυξης bitcoin. Να θυμίσουμε ότι τον Μάιο, το Πεκίνο ζήτησε την καταστολή της εξόρυξης bitcoin,

Χθες, Δευτέρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με την Alipay, την υπηρεσία πληρωμών που διαχειρίζεται η θυγατρική εταιρεία του γίγαντα Alibaba, Ant Group, και ορισμένα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας παρότρυνε την Alipay να μην παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων, όπως άνοιγμα λογαριασμού ή εκκαθάριση και διακανονισμό.

Πηγή: ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ