Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί για την άνοδο του Bitcoin

Υποχωρεί σιγά σιγά το Bitcoin ενώ στην συζήτηση για το κρυπτονόμισμα μπαίνει και ο Μπιλ Γκέιτς.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Μετά και την άνοδο που κατέγραψε το Σαββατοκυρίακο το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, φαίνεται σιγά σιγά να μπαίνει φρένο στην παρατεταμένη ανοδική πορεία του Bitcoin με τον Μπιλ Γκέιτς και την Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ να μπαίνουν για τα καλά στη συζήτηση.

Το Bitcoin υποχώρησε την Τρίτη μετά από μια περίοδο μεταβλητότητας που υπογράμμισε τις παρατεταμένες αμφιβολίες σχετικά με την ανθεκτικότητα του παρατεταμένου ράλι του κρυπτονομίσματος.

Το Bitcoin μειώθηκε έως και 12,5% στα 48.071 $ και διαπραγματεύτηκε κάτω από τα 50.000 δολάρια κατά τις πρωινές σημερινές συναλλαγές.

Ωστόσο το Bitcoin εξακολουθεί να καταγράφει αύξηση που κυμαίνεται γύρω στο 390% τον τελευταίο χρόνο.

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen και ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates, ήταν οι τελευταίοι που εξέφρασαν την άποψή τους για το ψηφιακό νόμισμα. Ο Γκέιτς προειδοποίησε για το ότι οι επενδυτές μπορούν να παρασυρθούν από μανίες, ενώ ο Γιέλεν είπε ότι το Bitcoin είναι ένας πολύ «αναποτελεσματικός» τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών.

Στο παρασκήνιο υπάρχουν ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία τελικά θα ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες να καλέσουν πίσω τις πολιτικές χρήσης ψηφιακών νομισμάτων που βοήθησαν στην αύξηση του Bitcoin.

Σε τεχνικό επίπεδο, το ψηφιακό νόμισμα φαίνεται τεντωμένο, σύμφωνα με την Miller Tabak + Co.

Ένας μηνιαίος δείκτης σχετικής δύναμης για το Bitcoin φανερώνει «υπερζήτηση», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικός της εταιρείας Matt Maley σε σημείωμα του Σαββατοκύριακου.

Ο Γκέιτς και η Γέλεν μπήκαν σε μια συζήτηση που αργότερα κυριαρχούσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc. Elon Musk. Έγραψε στο Twitter ότι οι τιμές του Bitcoin "φαίνονται υψηλές", αλλά επίσης ότι το κρυπτονόμισμα αποτελεί μια "λιγότερο χαζή" έκδοση μετρητών.

Ο Tesla ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα μια επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin, ενώ η MicroStrategy Inc. επένδυσε 900 εκατομμύρια δολάρια στο πιο γνωστό κρυπτονόμισμα.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin λένε ότι το ψηφιακό νόμισμα αποτελεί μέσο για αντιστάθμιση κινδύνων όπως ο ταχύτερος πληθωρισμός και κερδίζει την εμπιστοσύνη των μακροπρόθεσμων επενδυτών.

«Είναι ένα καθαρό κερδοσκοπικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Nader Naeimi, επικεφαλής δυναμικών αγορών της AMP Capital Investors στο Σίδνεϊ.

Μια υποχώρηση του Bitcoin δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη «δεδομένης της τρέχουσας υπεραλιευτικής δραστηριότητας των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα», δήλωσε η Annabelle Huang, συνεργάτης της Amber Group, μιας εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κρυπτογράφησης.

Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index, που καλύπτει τα Bitcoin, Ether και τρία άλλα ψηφιακά tokens, μειώθηκε έως και 13%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ