Μπαίνει και η Mastercard στον χορό των κρυπτονομισμάτων

Η Mastercard ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους κατόχους των καρτών της να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με κρυπτονομίσματα.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Η Mastercard Inc. θα αρχίσει να επιτρέπει στους κατόχους καρτών να πραγματοποιούν συναλλαγές με συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της, καθιστώντας την Mastercard την επόμενη εταιρεία που «αγκαλιάζει» τα ψηφιακά νομίσματα.

Η εταιρεία επίσης «ασχολείται ενεργά» με τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο σχετικά με τα πλάνα τους να λανσάρουν νέα ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με μια δημοσίευση σε blog της Mastercard την προηγούμενη Τετάρτη.

Η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην προστασία των καταναλωτών και τη συμμόρφωση στα δικά της σχέδια, δήλωσε ο Raj Dhamodharan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος ψηφιακών προϊόντων και συνεργασιών blockchain της Mastercard.

Η Mastercard έχει ήδη συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Wirex και BitPay - αλλά η εταιρεία απαιτούσε να μετατραπούν τα ψηφιακά νομίσματα σε συναλλάγματα πριν από την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω του δικτύου της.

"Η αλλαγή μας στην άμεση υποστήριξη ψηφιακών στοιχείων θα επιτρέψει σε περισσότερους εμπόρους να αποδεχτούν τα κρυπτονομίσματα", δήλωσε ο Dhamodharan. "Αυτή η αλλαγή θα μειώσει επίσης τις αναποτελεσματικές ενέργειες, επιτρέποντας τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπόρους να αποφύγουν την εναλλαγή μεταξύ κρυπτονομισμάτων και παραδοσιακού συναλλάγματος για να κάνουν αγορές".

Η ανακοίνωση της Mastercard έρχεται μετά την ανακοίνωση της Tesla Inc. ότι επενδύει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin αυτήν την εβδομάδα, στέλνοντας το τομέα σε νέα ρεκόρ. Από την πλευρά της, η αντίπαλη Visa Inc. είπε ότι εάν ένα ψηφιακό νόμισμα γίνει αναγνωρισμένο μέσο συναλλαγών, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για τον οποίο η εταιρεία δεν θα το προσθέσει στο δίκτυό της, το οποίο υποστηρίζει ήδη 160 νομίσματα.

"Η φιλοσοφία μας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα είναι απλή: Πρόκειται για επιλογή", δήλωσε ο Dhamodharan "Η Mastercard δεν είναι εδώ για να σας προτείνει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρυπτονομίσματα. Αλλά είμαστε εδώ για να επιτρέψουμε στους πελάτες, τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους νομίσματα. "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ