Έσπασε νέο ρεκόρ το Bitcoin

Μετά την ανακοίνωση της Tesla, το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα έχει σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ.

Το Bitcoin σημείωσε ένα νέο ρεκόρ με την τιμή του να εκτοξεύεται και να ξεπερνά τα 48.000 δολάρια, μετά την ανακοίνωση της Tesla Inc. για επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο πέραν του 7,9% με την τιμή να κυμαίνεται περίπου στα 48.000 δολάρια από τις 3:16 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Η χθεσινή αποκάλυψη της Tesla εκτόξευσε την τιμή.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα αρχίσει να δέχεται το ψηφιακό νόμισμα ως μέθοδο πληρωμής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Οι εξελίξεις ισοδυναμούσαν με τη μεγαλύτερη έγκριση του αμφιλεγόμενου κρυπτονομίσματος από μια μεγάλη εταιρεία. Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εδώ και εβδομάδες σχολιάζει τα ψηφιακά νομίσματα, αυξάνοντας τις τιμές τους.

«Ένα προς ένα, οι εταιρείες θα προσθέσουν το Bitcoin στους ισολογισμούς τους και δεν μπορούσε να γίνει καλύτερα αρχή από την Tesla», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής εταιρείας στην ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων στη Σιγκαπούρη. «Φανταστείτε εάν 100 εταιρείες αρχίσουν να εισάγουν ακόμη και 1% στο Bitcoin, τι πρόκειται να κάνει στη ζήτηση και την προσφορά.»

Ένα ράλι ήταν επίσης εμφανές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin, με τα συμβόλαια Απριλίου να ξεπερνούν τα 50.000 $, υποδηλώνοντας ότι τα σορταρίσματα «να ρίχνουν την πετσέτα» και να σηματοδοτούν ότι οι έμποροι δεν θα πολεμήσουν το κρυπτονόμισμα. Ο ευρύτερος δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg έφτασε σε νέο ρεκόρ.

Η άνοδος του Bitcoin στην τελευταία σύνοδο κορυφής ήρθε με μεγάλες διακυμάνσεις που συνεχίζουν να προκαλούν διαμάχες σχετικά με τις προοπτικές του. Οι προβλέψεις για την πιθανή μακροπρόθεσμη τιμή της κυμαίνονται από 400.000 $ έως μηδέν. Οι κίνδυνοι για τα κρυπτονομίσματα εμπεριέχονται στην πιθανότητα για αυστηρότερους κανόνες αλλά και στις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση τους στην τρομοκρατική και εγκληματική χρηματοδότηση.

Οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον του  Musk και τα σημάδια ενδιαφέροντος από μακροχρόνιους επενδυτές ως απόδειξη ενός διαρκούς ράλι Bitcoin.

Μανία για το Bitcoin

«Η τρέλα της κρυπτογράφησης καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπική ορμή / μανία», έγραψε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Oanda Asia Pacific Pte. "Για όλο τον θόρυβο που ακούω για το πόσο ψηλά μπορεί να πάει το Bitcoin, ο θόρυβος σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή ζωή είναι εκκωφαντικά σιωπηλός."

Μετά την επένδυση της Tesla, ο Michael Novogratz, ιδρυτής της εταιρείας κρυπτογράφησης Galaxy Digital, δήλωσε ότι το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 $ μέχρι το τέλος του έτους. Ο Michael Saylor, διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy Inc., κήρυξε το Bitcoin ως «το πιο σπάνιο περιουσιακό στοιχείο» στον κόσμο.

Το Bitcoin έχει σχεδιαστεί για να έχει σταθερή προσφορά 21 εκατομμυρίων νομισμάτων, υποστηριζόμενο από ένα ψηφιακό καθολικό που διανέμεται σε δίκτυα υπολογιστών. Έχει υποστεί περισσότερο από τετραπλασιασμό τον τελευταίο χρόνο. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι υπάρχει ζήτηση από καθημερινούς traderd, πλούσιους αγοραστές, αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, ακόμη και από ασφαλιστές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ