Μέχρι που θα φτάσει η ξέφρενη πορεία του Bitcoin;

Το Bitcoin ξεπέρασε τις 34.000 $, λίγες μόνο εβδομάδες μετά που έχει καταρρίψει ήδη το προηγούμενο του ρεκόρ.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Το Bitcoin, το πιο δημοφηλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, ξεπέρασε τις 34.000 $, λίγες μόνο εβδομάδες μετά που έχει καταρρίψει ήδη το προηγούμενο του ρεκόρ.

Το νόμισμα σημείωσε άνοδο 7,8% στα 34,182,75 $, πριν υποχωρήσει στα 33,970 $ στις 3:05 μ.μ. την Κυριακή στη Σιγκαπούρη.

Αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% τον Δεκέμβριο, όταν έφτασε τα 20.000 $ για πρώτη φορά.

Τα πιο πρόσφατα κέρδη έφτασαν σε ένα εκπληκτικό σημείο για το αμφιλεγόμενο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο το 2020, το οποίο ανέκαμψε απότομα μετά από μια σοβαρή συντριβή τον Μάρτιο που είδε να χάνει 25% της αξίας του εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το νόμισμα «θα φτάσει τα 50.000 δολάρια πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο του 2021», δήλωσε ο Antoni Trenchev, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Nexo στο Λονδίνο, το οποίο ορίζεται ως ο μεγαλύτερος δανειστής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Οι θεσμικοί επενδυτές που επιστρέφουν στα γραφεία τους αυτή την εβδομάδα πιθανότατα θα αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές μετά την αύξηση του τζίρου των λιανικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών, είπε.

Το Bitcoin αυξάνεται ολοένα και περισσότερο σε παγκόσμια χαρτοφυλάκια επενδύσεων καθώς οι κάτοχοι επεκτείνονται πέρα ​​από τους κερδοσκόπους », έγραψε ο στρατηγός αναλυτής επενδύσεων του Bloomberg Intelligence, Mike McGlone σε σημείωμα του τον περασμένο μήνα.

Οι υποστηρικτές του νομίσματος έχουν επίσης καταλάβει την αφήγηση ότι το νόμισμα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αποθήκη πλούτου εν μέσω της υποτιθέμενης αχαλίνωτης εκτύπωσης χρημάτων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, ακόμη και όταν ο πληθωρισμός παραμένει ως επί το πλείστον σε μηδενικά επίπεδα.

Το Bitcoin θα ανέλθει σε περίπου 400.000 δολάρια, δήλωσε ο Scott Minerd, διευθύνων σύμβουλος της Guggenheim Investments, στο Bloomberg Television σε συνέντευξη στις 16 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, υπάρχουν λόγοι για να είμαστε προσεκτικοί, εν μέρει δεδομένου ότι το Bitcoin παραμένει μια αγορά με λεπτές ισορροπίες διαπραγμάτευση. Το νόμισμα υποχώρησε έως και 14% στις 26 Νοεμβρίου εν μέσω προειδοποιήσεων για τον τομέα των κρυπτονομισμα΄των.

Η μεγάλη άνοδος της τιμής του Bitcoin το 2017 ακολούθησε μια διαδρομή πτώσης της τάξης του 83% που κράτησε ένα χρόνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ