Έτοιμο να απογειωθεί το Bitcoin;

Το επόμενο εξάμηνο αναμένεται να είναι καθοριστικό με τις εκτιμήσεις να θέλουν το Bitcoin να κερδίζει πολύ από τη διεθνή συγκυρία.

Στις $20.000 εκτιμάται ότι θα φτάσει η αξία του Bitcoin μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του πρακτορείου Bloomberg. 

Σύμφωνα με την έκθεση που μοιράστηκε αποκλειστικά σε συνδρομητές του Bloomberg, το πρώτο και δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα αναμένεται να υπερδιπλασιάσει την αξία του μέσα στο 2020. 

Όπως μεταδίδει το euro2day.gr, το 11 σελίδων κείμενο που υπογράφεται από τον Mike McGlone, υπεύθυνο στρατηγικής εμπορευμάτων του Bloomberg Intelligence, αναφέρει πως το bitcoin ξεχωρίζει από τα κρυπτονομίσματα, όπως ο χρυσός στα εμπορεύματα, σε αντίθεση με την παρουσίαση της Goldman Sachs, που δεν έκανε στον κόπο να τα ξεχωρίσει.

Στην μελέτη παραθέτονται 20 γραφήματα για να δείξουν τους λόγους που παραμένουν αισιόδοξοι για το bitcoin και τον χρυσό, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της οικονομίας, όπως επισημαίνουν. Και τα δύο είχαν την καλύτερη απόδοση το 2020, κάτι δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Το Bitcoin όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε μια ψηφιακή έκδοση του χρυσού. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ενισχύουν και τα δύο. Η χωρίς προηγούμενο πολιτικές χαλάρωσης των Κεντρικών Τραπεζών, επιταχύνουν την ωρίμανση του. Ως απόδειξη αναφέρουν πως παρουσίασε την λιγότερη μεταβλητότητα που έχει επιδείξει ποτέ, σε σχέση με τον Nasdaq.

«Το 2020 ευνοεί ειδικά το bitcoin και λιγότερο την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, κατά την άποψή μας», αναφέρει. Ο Μάρτιος αποτέλεσε τον μήνα κλειδί, αλλά πέρασε εύκολα την μεγάλη δοκιμασία. Το Bitcoin στα 10.000 βρίσκεται περίπου στο ίδιο επίπεδο με το Nasdaq από το 2017.

Αν η ιστορία αποτελέσει τον οδηγό μας, το Bitcoin θα κατευθυνθεί προς τα 20.000 δολάρια ακόμα και μέσα στο 2020. Η συμπεριφορά του θυμίζει την ανάλογη πορεία που επέδειξε το 2016. Τότε ήταν η προηγούμενη φορά όπου συνέβη το φαινόμενο του halving, επισημαίνει η μελέτη.

Κατά το Bloomberg το Bitcoin εντάσσεται στην κατηγορία των εμπορευμάτων. Εκτός από τα χαρακτηριστικά του, βασικός λόγος είναι πως είχε δηλωθεί επίσημα ως εμπόρευμα από την Commodity Futures Trading Commission. Σε αντίθεση με την Goldman Sachs που στην παρουσίαση της θεώρησε σωστό να αναφέρει στους πελάτες της πως το bitcoin αποτελεί «not an asset class».

Λογικό είναι λοιπόν να το συγκρίνει με το πετρέλαιο. Το Bitcoin όχι μόνο σημείωσε χαμηλότερη μεταβλητότητα έναντι του αργού πετρελαίου, αλλά και αποδείχτηκε πολυτιμότερο.

Είναι εφικτό να επαληθευτεί η πρόβλεψη των αναλυτών του Bloomberg Intelligence; Είναι γεγονός πως ποτέ στην ιστορία του το bitcoin δεν απολάμβανε τόση αναγνώριση. Άρχισαν να το κατανοούν έγκυρα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Bloomberg ή θρυλικοί επενδυτές της Wall Street, όπως ο Paul Tudor Jones. Αυτό σημαίνει πως όσοι είναι από την πλευρά της ζήτησης, είναι συνειδητοποιημένοι όσοι ποτέ. Ακόμα και το γεγονός ότι έχει αρχίσει να συζητιέται σε τόσο υψηλά επίπεδα επενδυτικού σχεδιασμού, σημαίνει πολλά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η πρόοδος στην υιοθέτηση αποτελεί το κύριο κριτήριο αξιολόγησης του και σε αυτόν τον τομέα όλοι οι δείκτες τους παραμένουν θετικοί. Ταυτόχρονα η προσφορά συνεχώς μειώνεται, λόγω του φαινομένου του halving που εμφανίζεται κάθε 4 χρόνια.

Οι αύξηση των διευθύνσεων αποτελούν σαφή ένδειξη πως αναμένονται υψηλότερες τιμές για το Bitcoin. Έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα. Ο αριθμός των διευθύνσεων έχει ξεπεράσει την κορυφή του 2019, όταν το bitcoin έχει προσεγγίσει τα 14.000 δολάρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ