Χ. Καράλλης: Ποιο το μέλλον του Bitcoin

Στο στούντιο της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι και στο οικονομικό ένθετο Capital Today με τον Σωκράτη Ιωακείμ βρέθηκε ο Χρήστος Καράλλης, Οικονομολόγος όπου μίλησε για το μέλλον του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, για το τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές αλλά και για το τι γίνεται στην Κύπρο σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.

Της Μόνικας Κουρουφέξη Χατζηχάννα

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο κόσμος όταν ακούει για κρυπτονομίσματα σκέπτεται μόνο το bitcoin, ο κ. Καράλλης ανέφερε ότι πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν μιλάμε μόνο για νομίσματα αλλά αφού μπορεί να είναι κάποια υλικά αγαθά τα οποία φυλλάσουν αξία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής υπάρχουν περισσότερα από 1500 ψηφιακά νομίσματα ωστόσο βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο όσον αφορά την χρησιμοποίηση τους.

Ερωτηθείς πόσα από αυτά τα κρυπτονομίσματα θα καταφέρουν να επιβιώσουν με το πέρασμα του χρόνου, ο κ. Καράλλης τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν να δούμε κάποια από αυτά να μην αντέξουν και να κλείσουν.

Ωστόσο τα σενάρια είναι δυο. Το ένα είναι κάποια κρυπτονομίσματα να σταματήσουν την χρήση τους ή να αρχίσουν την εισαγωγή τους στο νέο ρυθμό χρήσης των κρυπτονομισμάτων, κάτι για το οποίο το τοπίο είναι θολό αφού δεν έχουμε ακόμη δει την πραγματική χρήση των κρυπτονομισμάτων.

Σχολιάζοντας απόψεις οικονομολόγων οι οποίοι θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια φούσκα, ο κ. Καράλλης είπε ότι αρχικά είναι πολύ σημαντικό να μπει εποπτεία στα κρυπτογραφημένα νομίσματα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Καράλλης σχετικά με τα κρυπτονομίσματα: