Parimatch: Η Κύπρος είναι το δεύτερο μας σπίτι

«Επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας και στην Κύπρο, ανακοινώνουμε νέες στρατηγικές συνεργασίες, ενώ βρισκόμαστε στο δρόμο για ένταξη στις TOP 5 παγκόσμιες εταιρείες στον κλάδο».
Συνέντευξη στην Ναταλία Γεωργιάδου
 
Έρχονται σύντοµα νέες στρατηγικές συνεργασίες για την Parimatch Tech», δηλώνουν οι δύο CEOs της εταιρείας, Maksym Liashko και Roman Syrotian. Σε συνέντευξή τους στο περιοδικό Economy Today, οι δύο επικεφαλής της Parimatch αναφέρονται στα επόµενα βήµατα της εταιρείας και στους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει διεθνώς για το brand, και µιλούν για την Κύπρο, την οποία αποκαλούν «δεύτερο σπίτι». Σε µια περίοδο που η αβεβαιότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, η Parimatch, η οποία µετονοµάζεται σε Parimatch Tech, συνεχίζει το ταξίδι της, έχοντας ως βασικούς στόχους τον τεχνολογικό µετασχηµατισµό, τη βελτίωση των προϊόντων, την παγκόσµια επέκταση σε νέες αγορές και την είσοδο σε IPO.

Ως νέοι CEOs της Parimatch, ποιοι είναι οι επιχειρηµατικοί σας στόχοι;

 Ο κύριος επιχειρηµατικός µας στόχος είναι, ίσως, να διατηρήσουµε ένα υψηλό επίπεδο της εταιρείας και να αυξήσουµε τα επιτεύγµατά της, καθώς αυτή τη στιγµή οι οικονοµικοί δείκτες των µετρήσεων µάρκετινγκ είναι πολύ καλοί. Θα συνεχίσουµε τη διαδικασία του τεχνολογικού µετασχηµατισµού και θα ενισχύσουµε την επέκταση των νέων αγορών. 

Ποιο είναι το όραµά σας και ποιες θα είναι οι αξίες της εταιρείας σας;

Η πρόσφατη αναδιάρθρωσή µας ήταν το τελευταίο βήµα της Parimatch στο ταξίδι µας, για να πάψουµε να είµαστε γνωστοί απλά ως πλατφόρµα στοιχηµάτων στον τοµέα των τυχερών παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας. Έτσι, η εταιρική µας αξία είναι να παρέχουµε τεχνολογία σε συνεργάτες, τόσο σε αναδυόµενες όσο και σε καθιερωµένες αγορές, µε ένα ισχυρό παγκοσµίως brand και παρουσία που κάνει τους τοπικούς συνεργάτες να θέλουν να συνεργαστούν µαζί µας και τους παίκτες να αναζητούν ενεργά την πλατφόρµα µας στην περιοχή τους. Καθώς συνεχίζουµε αυτό το ταξίδι, είµαστε ενθουσιασµένοι που ανακοινώνουµε την επερχόµενη επωνυµία µας από Parimatch σε Parimatch Tech.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ποιο είναι το στρατηγικό σας σχέδιο και πώς οραµατίζεστε το µέλλον της Parimatch;

Οι τρεις βασικοί µας στόχοι είναι να συνεχίσουµε τον τεχνολογικό µετασχηµατισµό και τη βελτίωση των προϊόντων, την παγκόσµια επέκταση σε νέες αγορές και την είσοδο σε IPO. Είµαστε στον δρόµο για να ενταχθούµε στις TOP 5 παγκόσµιες εταιρείες στον κλάδο.

Ποιες καινοτοµίες θέλετε να εισαγάγετε τόσο ως προς τον τρόπο λειτουργίας σας όσο και ως προς την γκάµα προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαµβάνονται στο χαρτοφυλάκιό σας;

Ως εταιρεία που αναζητά πάντα νέους τοµείς για τη βελτίωση της εµπειρίας των χρηστών και παραµένει ένα βήµα µπροστά από τους ανταγωνιστές, πιστεύουµε ότι η µοναδική µας προσέγγιση στην αγορά είναι ένα σηµαντικό σηµείο διαφοροποίησης, καθώς καθιερώνουµε τους εαυτούς µας ως σοβαρούς παγκόσµιους διεκδικητές και στην ψυχαγωγία και τον τεχνολογικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, θα αναπτύξουµε το franchise και θα βοηθήσουµε τους συνεργάτες να προωθήσουν το brand σε νέες αγορές χρησιµοποιώντας τις λύσεις µας.

Ποιες νέες υπηρεσίες και προϊόντα θα φέρετε στη σειρά σας;

Βλέπουµε µεγάλες δυνατότητες στα e-sports και είµαστε αναµφισβήτητα ικανοποιηµένοι µε την επιστροφή αθλητικών εκδηλώσεων. Όσον αφορά τα νέα προϊόντα, στόχος µας είναι να βελτιώσουµε τεχνικά τις υπάρχουσες υπηρεσίες. Έτσι, θέλουµε να παρέχουµε το καλύτερο, πιο σύγχρονο και πιο βολικό λογισµικό για την ψυχαγωγία των πελατών µας. Στο εγγύς µέλλον, η τάση του gamification στο προϊόν και η χρήση του AI (artificial intelligence) και των µεγάλων δεδοµένων θα συνεχιστούν. Οι χειριστές πρέπει να διασφαλίζουν την εµπιστευτικότητα των δεδοµένων των πελατών, τη συνέχεια των συναλλαγών και την προστασία από τους απατεώνες. Έτσι, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα είναι το κλειδί µας.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ποιος ήταν ο αντίκτυπος της πανδηµίας του κορωνοϊού στην Parimatch; Πόσο επηρέασε τον προγραµµατισµό σας και πώς θα ανακτήσετε το χαµένο έδαφος, εάν υπάρχει;

Με τα τουρνουά και τους αγώνες σχεδόν σε κάθε άθληµα να ακυρώνονται σε όλο τον κόσµο ως αποτέλεσµα της πανδηµίας, οι εταιρείες στοιχηµάτων χτυπήθηκαν σκληρά, όπως και πολλές άλλες βιοµηχανίες. Όλη η βιοµηχανία αντιµετώπισε την πρόκληση είτε να προσπαθήσει να ενθαρρύνει τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν µε κατηγορίες όπως το ηλεκτρονικό σπορ, είτε να προσαρµοστεί προσθέτοντας εναλλακτικά αθλήµατα όπως το FIFA και το πινγκ πονγκ.

Ευτυχώς για την Parimatch, ως εταιρεία είµαστε µακροχρόνιοι υποστηρικτές και επενδυτές τόσο στα e-sports όσο και στην UFC, η οποία συνέχισε βρίσκοντας ασφαλείς τρόπους για να προχωρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδηµίας. Είµαστε χορηγοί οκτάγωνων UFC στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και είµαστε περήφανοι που συνεργαζόµαστε µε τον Conor McGregor, ο οποίος ήταν ένας από τους πρεσβευτές του brand µας. Πέρα από αυτό, έχοντας εντοπίσει την ευκαιρία που παρουσίασαν από νωρίς τα ηλεκτρονικά αθλήµατα, είµαστε περήφανοι που συνεργαζόµασταν προηγουµένως µε τις Fnatic και Virtus.pro και θεωρούµε τον Coldzera ως τον επίσηµο πρεσβευτή του brand eSports. Έχουµε επίσης χορηγήσει το Logitech G’s National Cybersports League (NCL) και το 2019 το EPICENTER Counter Strike: Global Offensive (CS: GO).

Αυτή η στρατηγική ήταν ιδιαίτερα επιτυχηµένη, καθώς και οι δύο κατηγορίες αθλητικών δραστηριοτήτων χρησιµοποιούνται από τους χρήστες µας. Επίσης, παρατηρήσαµε αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδηµίας.

Παρόλο που δεν έχουµε πληγεί από τις επιπτώσεις του COVID-19, η προοπτική σκέψης της Parimatch και η ικανότητά της να εντοπίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ευκαιριών από νωρίς µας έβαλε σε καλή κατάσταση για να αντέξουµε τον αντίκτυπο.

Όσον αφορά τη δραστηριότητά σας στην Κύπρο, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας και τι άλλο περιλαµβάνει το σχέδιό σας;

Η Κύπρος έχει γίνει το δεύτερο σπίτι µας και θα παραµείνει έτσι. Θα συνεχίσουµε να υποστηρίζουµε αθλητικές δραστηριότητες και δραστηριότητες ΕΚΕ. Επιπλέον, σύντοµα θα ενισχύσουµε το κέντρο έρευνας και ανάπτυξής µας. Η Parimatch στην Κύπρο κυκλοφόρησε πρόσφατα µια πλήρως ανανεωµένη πλατφόρµα sportsbook µε υπερσύγχρονες εφαρµογές, τόσο για iOS όσο και για Android. Ακούσαµε τι ζητούν οι Κύπριοι παίκτες µας και τους έχουµε δώσει µια πολύ φιλική προς τον χρήστη πλατφόρµα! Παρόλο που η αγορά είναι µικρή στην Κύπρο, είναι ώριµη, µε υψηλές απαιτήσεις παικτών και µεγάλες µάρκες στοιχηµάτων που λειτουργούν σύµφωνα µε τους κανονισµούς της Εθνικής Αρχής Στοιχηµάτων. Έχουµε ήδη καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους χειριστές και στοχεύουµε συνεχώς ακόµη υψηλότερα. Η Parimatch λειτουργεί σύµφωνα µε τις κατευθυντήριες γραµµές υπεύθυνου τυχερού παιχνιδιού, τηρώντας τις απαιτήσεις της ρυθµιστικής αρχής, αλλά και επιστρέφει στην κυπριακή κοινωνία µέσω των διαφόρων ενεργειών της ΕΚΕ. Στην Parimatch Cyprus, συνδυάζουµε τις κληρονοµικές και τολµηρές πτυχές του παγκόσµιου brand Parimatch µε τις τοπικές ανάγκες και πραγµατικότητες στην Κύπρο για να προσφέρουµε στον Κύπριο παίκτη µια διασκεδαστική εµπειρία παιχνιδιού, διατηρώντας παράλληλα την αξιοπιστία, την εµπιστοσύνη και την εξυπηρέτηση πελατών πρώτης κατηγορίας, µέσω του τοπικού τµήµατος υποστήριξης πελατών.

ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Να περιµένουµε νέες στρατηγικές συνεργασίες µέχρι το τέλος του έτους;

Η παγκόσµια εµβέλεια των υπαρχουσών συνεργασιών επιτρέπει στην Parimatch να προβάλλει το brand και τα προϊόντα της σε εκατοµµύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσµο. Επιλέγουµε προσεκτικά συνεργάτες για συνεργασίες µάρκετινγκ και κάνουµε πολλές έρευνες πριν ξεκινήσουµε. Αυτό µας επιτρέπει να εργαζόµαστε µε τους καλύτερους. Ναι, έρχονται νέες στρατηγικές συνεργασίες και θα µάθετε για µία από αυτές τον επόµενο µήνα.

Πώς αξιολογείτε τη δραστηριότητά σας στην Κύπρο και τι νέες επενδύσεις σκοπεύετε να κάνετε;

Πρώτα απ’ όλα, επενδύουµε σε ανθρώπινο δυναµικό. Τώρα βλέπουµε την ανάγκη επέκτασης των γραφείων µας, καθώς συνεχίζουµε να αυξάνουµε τον αριθµό των εργαζοµένων. Σχεδιάζουµε να δηµιουργήσουµε έναν χώρο εργασίας µε βάση ένα µοντέλο που λειτουργεί ήδη µε επιτυχία στις άλλες περιοχές µας. Το Collaboration Hub είναι ένα ιδανικό µέρος για εργασία, εξοπλισµένο µε πολλές αίθουσες οµάδων, αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες εστίασης και, φυσικά, σαλόνια. Θέλουµε να φέρουµε τον πολιτισµό µας και να δηµιουργήσουµε τις πιο άνετες συνθήκες για κάθε υπάλληλο και διαφορετικούς τύπους εργασίας.

Ένας από τους κύριους παράγοντες επιτυχίας για µια εταιρεία είναι το ανθρώπινο δυναµικό. Ως Parimatch, ποιες ενέργειες κάνετε για τους υπαλλήλους σας;

Η υγεία είναι το κύριο πλεονέκτηµά µας, γι’ αυτό παρέχουµε στους υπαλλήλους µας ποιοτική ασφάλιση υγείας. Επενδύουµε επίσης στην κατάρτιση και την εκπαίδευση. Επιπλέον, οι υπάλληλοί µας µπορούν να επιλέξουν τα οφέλη για τον εαυτό τους που χρειάζονται.

Τα παρακάτω είναι τα κύρια εταιρικά οφέλη:

• Πρόγραµµα αύξησης µισθών και µπόνους.

• Ιατρική ασφάλιση από την πρώτη µέρα.

• Καλά σχεδιασµένα γραφεία µε θέα στη θάλασσα και αίθουσα παιχνιδιών, µε εξοπλισµό γυµναστηρίου, επιτραπέζιο ποδόσφαιρο, µηχανή ψυχαγωγίας και ψυγείο παγωτού.

• ∆ωρεάν καθηµερινό µεσηµεριανό γεύµα.

• Συνεχής προσωπική και επαγγελµατική κατάρτιση και ανάπτυξη, η οποία περιλαµβάνει την παροχή βοήθειας σε στόχους προσανατολισµένους στη ζωή και τη γενική ευηµερία.

• ∆ωρεάν µαθήµατα αγγλικών κατά τις ώρες εργασίας.

• Μηνιαίες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Who is Who

Ο Maksym Liashko είναι συν-διευθύνων σύµβουλος και µέλος του εποπτικού συµβουλίου της Parimatch. Ως συν-διευθύνων σύµβουλος, χειρίζεται χρηµατοοικονοµικές, νοµικές, επικοινωνιακές και διαχειριστικές δραστηριότητες. Η τεράστια εµπειρία του υπήρξε ένα πολύτιµο πλεονέκτηµα και οι ικανότητές του βοήθησαν την εταιρεία σε περιόδους ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης, διασφαλίζοντας ότι η φιλοσοφία µας παραµένει συνεπής και το όραµά µας παραµένει συνεκτικό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το 2021, ο Roman Syrotian έγινε συν-διευθύνων σύµβουλος και µέλος του εποπτικού συµβουλίου της Parimatch. Ως συν-διευθύνων σύµβουλος, διαχειρίζεται τις λειτουργικές δραστηριότητες προϊόντων και µάρκετινγκ πληροφορικής. Ο Roman είναι στην Parimatch από το 2014 και έχει διαδραµατίσει αναπόσπαστο ρόλο στην ανάπτυξή της καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διαχειριζόµενος έργα, οδηγώντας την ανάπτυξη και επιβλέποντας µια οµάδα µε εκατοντάδες µέλη.

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εταιρικής κουλτούρας σας;

Οι αξίες είναι τα θεµέλια του οράµατος και της εταιρικής κουλτούρας κάθε επιχείρησης. Το 2019, η ανώτατη διοίκηση της εταιρείας πήγε στα βουνά της Γεωργίας για να δοκιµάσει να ζήσει τις αξίες που θέλαµε να µοιραστούµε. Κάθε αξία έχει δοκιµαστεί για ζωή σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Το 2020, εκτός από τις ταραχώδεις συνθήκες που οφείλονται στην πανδηµία, ξεκινήσαµε τον µετασχηµατισµό µας από έναν bookmaker σε µια εταιρεία τεχνολογίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε εργαζόµενος έχει αποδείξει µέσω της δουλειάς και της εµπλοκής του ότι οι αξίες µας λειτουργούν και είναι σε καθέναν από εµάς. Επτά αξίες που οδηγούν την εταιρεία, βελτιώνονται και επηρεάζουν την κοινωνία:

Family & Trust - Η εµπιστοσύνη και η αναγνώριση της προσωπικής ευθύνης.

Brave - Μια ετοιµότητα για ανάληψη κινδύνων, υπεύθυνος και ειλικρινής µε τον εαυτό σου για την επίτευξη ενός στόχου.

Οµαδική εργασία - Εµπιστοσύνη, επικοινωνία, αποτελέσµατα! Γνωρίζοντας ότι η οµαδική εργασία οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσµατα.

Take Ownership - Συµµετοχή πέρα από τις ευθύνες κάποιου. Η ικανότητα αναζήτησης λύσης, όχι δικαιολογίας.

Ανιδιοτελής - Ισορροπία µεταξύ του ατόµου και των συµφερόντων της εταιρείας.

Adaptive - Προθυµία και επιθυµία να αλλάξετε τον εαυτό σας και τους τρόπους εργασίας σας για την επίτευξη ενός στόχου.

Clean-Living - Επιλογές που έχουν θετική επίδραση στην υγεία του σώµατος και του νου.

Εδώ και 27 χρόνια ύπαρξης, αλλάζουµε συνεχώς και εξελισσόµαστε – τόσο εντός της εταιρείας όσο και ως προϊόν για τον χρήστη. Πολλά από αυτά οφείλονται στην εταιρική κουλτούρα: είµαστε γρήγοροι, τολµηροί, προσαρµόσιµοι και προσπαθούµε πάντα για περισσότερα. Πιστεύουµε πραγµατικά σε αυτό που κάνουµε και αυτό το πνεύµα και η ταυτότητα γίνονται αισθητά από τους πελάτες και τους συνεργάτες.

Motto: «Fired up to win!».

«Καθιερώνουµε τους εαυτούς µας ως σοβαρούς παγκόσµιους διεκδικητές και στην ψυχαγωγία και τον τεχνολογικό χώρο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ