Διευθυντής Πωλήσεων Primetel: Στόχος το 2020 να υιοθετήσουμε το 5G

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Primetel Βασίλης Νικολαΐδης κληθείς να σχολιάσει την εγκατάσταση της πρώτης πιλοτικής πλατφόρμας 5G στην Κύπρο είπε ότι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος five genesis and horizon 2020 η Primetel επιλέχθηκε από την Κύπρο ώστε να συμμετέχει στην δημιουργία της πρώτης πιλοτικής πλατφόρμας 5G με έδρα την Λεμεσό. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, συμμετέχουν 28 χώρες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κολοσσοί, πολύ μεγάλες εταιρείες από όλη την Ευρώπη. Ο κ. Νικολαΐδης όπως ανέφερε στην Primetel νιώθουν περήφανοι καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι ο προπομπός πριν δημιουργηθούν τα δίκτυα και δοθούν στην αγορά για ελεύθερη χρήση.

Η εγκατάσταση της εν λόγω πλατφόρμας έχει ξεκινήσει και τα πρώτα δοκιμαστικά τεστ πραγματοποιούνται.

Ο κ. Νικολαΐδης, τόνισε ότι πρακτικά η ζωή του καταναλωτή με το 5G θα αλλάξει αφού πλέων θα μεταβούμε σε επίπεδο που θα μπορούμε να κάνουμε χρήση όπως "τα έξυπνα σπίτια, οι έξυπνες πόλεις. Κάτι στο οποίο όπως είμαστε πολύ κοντά.

Όπως εξηγεί, το 5G δεν συνδέεται μόνο με την αύξηση της ταχύτητας στο διαδίκτυο αλλά στο να μπορούν να λειτουργήσουν χιλιάδες μικροσυσκευές. τα νέα δίκτυα θα μπορούν να δίνουν ταυτόχρονη σύνδεση σε χιλιάδες μικροσυσκευές γύρω μας με το διαδίκτυο και με άλλες υπηρεσίες που θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε.

Ο στόχος όπως είπε, είναι το 5G να υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 2020.

Το μέλλον των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο

Όπως είπε, πλέων μιλάμε για έξυπνες συσκευές και έξυπνα αυτοκίνητα πράγματα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα μας σύντομα. είδη οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν ανακοινώσει τα self driving cars που θα ξεκινήσουν σε λίγα χρόνια. Τα πάτα θα γίνουν έξυπνα. Μέσα σε όλα αυτά φυσικά θα ακολουθήσει και η Κύπρος. Σίγουρα όπως είπε, η Κύπρος δεν είναι η χώρα που χαράσσει τον δρόμο και ακολουθούν οι υπόλοιποι αλλά μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως οι υπόλοιπες χώρες θα ενταχθεί και η Κύπρος.

Primetel: Η πρώτη εταιρεία που συνεργάζεται με την Revolut

Η ανταπόκριση από τον κόσμο σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη είναι πολύ μεγάλη αφού είδη εκατοντάδες χρήστες εκμεταλλεύτηκαν την συνεργασία αυτή. Όπως τόνισε, κάποιος χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει την κάρτα καθώς και τραπεζικό λογαριασμό απλά και μόνο από το κινητό του. Η διαδικασία ολοκλήρωσης παίρνει μόνο 5 λεπτά και αυτόματα ο χρήστης έχει τραπεζικό λογαριασμό στην Αγγλία. Ακολούθως ο χρήστης έχει στην κατοχή του την προπληρωμένη κάρτα Revolut.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων είναι οι online αγορές, η ανάληψη μετρητών από άλλη χώρα χωρίς να πληρώνει προμήθεια μέχρι 200 ευρώ, η ταξιδιωτική ασφάλιση, η ασφάλιση του κινητού με μόλις 1 ευρώ την ημέρα. Την ίδια ώρα η Primetel αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει ένα μπουκέτο προνομίων για όσους συνδρομητές της αποκτήσουν την κάρτα.

Αθλητικές μεταδόσεις

Τέλος για τις αθλητικές μεταδόσεις ο κ. Νικολαΐδης κληθείς να σχολιάσει την συνεργασία της Primetel με την Cablenet ανέφερε ότι είναι όραμα το οποίο η Primetel ήθελε να υλοποιήσει εδώ και μερικά χρόνια και πλέων από το 2019-2020 οι τηλεθεατές που είναι συνδρομητές είτε με την Primetel είτε με την Cablenet θα μπορούν να βλέπουν τις ομάδες που έχουν και οι δυο εταιρείες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ