Χάρης Γεωργιάδης: Ο τελευταίος απολογισμός

Ο Υπουργός Οικονομικών σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

Σε συνέντευξη στο Economy Today, o Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, λίγες εβδομάδες πριν από την αποχώρησή του, προβαίνει σε απολογισμό της 6,5 ετών θητείας του.

Σχολιάζει την καυτή πατάτα των ιδιωτικοποιήσεων και το πόρισμα του Συνεργατισμού, το οποίο του επέρριπτε βαρύτατες ευθύνες, και απαντά στο κατά πόσον μετάνιωσε για την επιλογή κάποιων συνεργατών του.

Απαντά ακόμη στο κατά πόσον αποχωρεί πλουσιότερος από το Υπουργείο, στο αν τον ενδιαφέρει η θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ και στο αν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Τέλος, καταθέτει συγκεκριμένες εισηγήσεις για ενίσχυση του ρόλου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ερωτηθείς ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο επίτευγμα κατά τη διάρκεια της θητείας του και ποια θεωρεί ως τη μεγαλύτερή του αποτυχία σημειώνει:

«Αυτό που θεωρώ ως το πιο σημαντικό επίτευγμα, συλλογικό ασφαλώς, είναι ότι η χώρα μας στέκεται πλέον στα πόδια της. Ότι έχουμε εξασφαλίσει μια δεύτερη ευκαιρία. Από την άλλη, θεωρώ ότι δεν κατάφερα να πείσω, στον βαθμό που θα ήθελα, ότι αυτή την ευκαιρία πρέπει να την διαχειριστούμε υπεύθυνα και ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στα παλιά».

*Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο νέο τεύχος του περιοδικού Economy Today που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή μαζί με την εφημερίδα "Η Σημερινή της Κυριακής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ