Στρατηγική συνεργασία Hellas Direct - Bazaraki.com

Οι δυο εταιρίες απευθύνονται στο ίδιο κοινό.

Της Γιώτας Κούμουρου

Στρατηγική συνεργασία της Hellas Direct, της ασφαλιστικής εταιρείας επόµενης γενιάς, µε τη µεγαλύτερη online πλατφόρµα αγορών της Κύπρου, το Bazaraki.com., ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2019. Στόχος της σύµπραξης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή µε την προσφορά καινοτόµων προϊόντων ασφάλειας κατοικίας.

Οι δύο εταιρείες µοιράζονται την ίδια δηµιουργική εµµονή για επένδυση σε ανθρώπους και σε γνώση και για παροχή άριστης εξυπηρέτησης στους πελάτες τους. Επίσης, απευθύνονται και στο ίδιο κοινό: τον καταναλωτή που είναι online, θέλει ευκολία στις υπηρεσίες και εφαρµογές που χρησιµοποιεί και απαιτεί την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Έτσι, σχεδιάζουν κοινές προσπάθειες γνωριµίας των καταναλωτών µε τον καινοτόµο και σύγχρονο τρόπο ασφάλειας κατοικίας. Σε κοινή συνέντευξή τους στο Economy Today, o ∆ιευθύνων Σύµβουλος του Bazaraki.com, Χρήστος Κυλιακούδης, και ο Product Manager της Hellas Direct, Μιχάλης Αντωνίου, µίλησαν για τη συνεργασία τους, για το πώς θα µπορούν οι καταναλωτές να εξυπηρετούνται ευκολότερα, αλλά και για τα πλεονεκτήµατα που θα έχουν.

Μιλήστε µας για τη συνεργασία της Hellas Direct και του Bazaraki.com.

Ήταν θέµα χρόνου να γίνει αυτή η συνεργασία. Η Hellas Direct είναι αµιγώς digital και direct, χωρίς διαµεσολαβητές. Βασίζεται στην τεχνολογία και την καινοτοµία και αλλάζει την ασφάλεια. Το Bazaraki.com είναι η µεγαλύτερη online πλατφόρµα αγορών της Κύπρου. Λειτουργεί ως µία σύγχρονη αγορά του 21ου αιώνα, φέρνοντας σε άµεση επαφή τους χρήστες που ενδιαφέρονται για αγοραπωλησία ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων. Και η ασφάλιση είναι αναπόσπαστο κοµµάτι της διαδροµής του καταναλωτή σε αυτό το οικοσύστηµα. Η Hellas Direct και το Bazaraki.com απευθύνονται στο ίδιο κοινό: τον καταναλωτή που είναι online, θέλει ευκολία στις υπηρεσίες και εφαρµογές που χρησιµοποιεί και απαιτεί την καλύτερη εξυπηρέτηση. 

Πότε ξεκίνησε η συνεργασία των δύο εταιρειών και από ποια ανάγκη;

Η συνεργασία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2019 για να γνωρίσει ο Κύπριος καταναλωτής το καινοτόµο προϊόν ασφάλισης που προσφέρει η Hellas Direct. Κάθε µήνα, περισσότεροι από 100.000 µοναδικοί χρήστες επισκέπτονται το Bazaraki.com για την αναζήτηση διαθέσιµων ακινήτων. Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενδεχοµένως θα αναζητήσουν ασφάλεια κατοικίας. Και για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να περάσουν από µία διαδικασία πολύ χρονοβόρα και καθόλου ευχάριστη, χωρίς να καταλαβαίνουν το γιατί. Η ασφαλιστική αγορά κάνει την ασφάλιση πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι είναι – και αυτό συµβαίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Μέσα από τη νέα συνεργασία, λοιπόν, οι χρήστες του Bazaraki.com θα γνωρίσουν από την αρχή την ασφαλιστική που τους ταιριάζει: είναι online και direct, χωρίς γραφειοκρατίες και καθυστερήσεις. Είναι οικονοµική, από €2,22 την ηµέρα, εξασφαλίζει άµεση αποζηµίωση και προσφέρει τη δυνατότητα ασφάλισης µε την ηµέρα, ακριβώς επειδή βασίζεται στην τεχνολογία. 

Ποιος ο στόχος της σύµπραξης;

Να κάνουµε τη ζωή πιο εύκολη σε όσους περισσότερους καταναλωτές µπορούµε. Να εξοικονοµήσουν χρήµατα και χρόνο και να αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία. Μέσα από τη συνεργασία, ο χρήστης του Bazaraki.com θα µπορεί να αποκτήσει σε 3 λεπτά, είτε από το κινητό του είτε από υπολογιστή, την καλύτερη ασφάλεια κατοικίας, σε µία πολύ καλή τιµή. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Hellas Direct και το Bazaraki.com είναι αµιγώς digital. Γιατί, online, οι καταναλωτές έχουν ξεκάθαρες επιλογές και πολλές δυνατότητες. Οι δύο εταιρείες µοιράζονται την ίδια φιλοσοφία: επενδύουν στην τεχνολογία και την καινοτοµία, για να προσφέρουν άριστη εξυπηρέτηση. Και οι ευκαιρίες για αλλαγή και καινοτοµία που παρουσιάζονται στις δύο εταιρείες είναι µεγάλες, καθώς ο κλάδος ασφάλειας κατοικίας έχει µείνει στάσιµος τις τελευταίες δεκαετίες. 

Πώς θα µπορεί ο καταναλωτής να εξυπηρετείται ευκολότερα;

Όπως ακριβώς σερφάρει online και επικοινωνεί άµεσα µε άλλους χρήστες για να βρει το σπίτι που τον ενδιαφέρει, έτσι, online, µέσα σε δευτερόλεπτα, µπορεί να πάρει προσφορά για να δει ποια είναι η ασφάλεια που του ταιριάζει. Και αυτό είναι κάτι σπάνιο για τα δεδοµένα της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο. Σε πολλές ασφαλιστικές η διαδικασία για την προσφορά περιλαµβάνει 2 τηλέφωνα, 4 emails, για να πάρεις τελική απάντηση µετά από 3 ηµέρες. Το Bazaraki.com, µέσω της Hellas Direct, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να γλιτώσουν αυτή τη διαδικασία. Ο καταναλωτής θα µπορεί να γνωρίζει άµεσα το κόστος της ασφάλειας του σπιτιού που επιθυµεί να αγοράσει. Και θα έχει από την αρχή όλη την απαραίτητη πληροφορία που θα χρειαστεί για να πάρει µία ολοκληρωµένη απόφαση. Αυτό σηµαίνει ότι εάν κάνει την αγορά µε δάνειο, όταν επισκεφθεί την τράπεζα, θα γνωρίζει τι ακριβώς είναι η ασφάλεια κατοικίας και ποια είναι τα δικαιώµατά του – ότι δηλαδή µπορεί να ασφαλιστεί όπου θέλει και όχι εκεί που θα του πει η τράπεζα. Και φυσικά, εφόσον θα έχει ήδη δει µία τιµή για την ασφάλεια του σπιτιού στη Hellas Direct –η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και η πιο οικονοµική– θα µπορεί να διαµορφώσει µία καλύτερη άποψη για τις προσφορές που δέχεται. Μάλιστα, ένας από τους µελλοντικούς στόχους της συνεργασίας είναι να υπάρχει σε όλες τις αγγελίες του Bazaraki.com η τιµή για την ασφάλεια του κάθε σπιτιού. Αφού για να ασφαλίσεις το σπίτι σου στη Hellas Direct, το µόνο που χρειάζεσαι είναι η τοποθεσία του και η αξία για την οποία θέλεις να το ασφαλίσεις. 

Πότε ξεκίνησε η Hellas Direct την ασφάλεια κατοικίας στην Κύπρο;

Η Hellas Direct άρχισε τη λειτουργία της το 2012, στην Ελλάδα. Και επέστρεψε σπίτι, στην Κύπρο, το 2018, µε ένα καινοτόµο προϊόν ασφάλειας. Άρχισε µε την ασφάλεια κατοικίας, γιατί σε αυτή την αγορά είδε την ευκαιρία για ανατροπή. Η ασφάλεια κατοικίας στην Κύπρο είναι ακριβή, περίπλοκη και αναχρονιστική. Αυτό, άλλωστε, εξηγεί γιατί ένα µεγάλο ποσοστό κατοικιών είναι ανασφάλιστο (68%), όταν µιλάµε για µία χώρα µε έντονα φυσικά φαινόµενα, τα οποία ολοένα και αυξάνονται, σε ένταση και σε συχνότητα. Και αυτό ήρθε να αλλάξει η Hellas Direct. Αναθεώρησε και σχεδίασε από την αρχή το µοντέλο λειτουργίας της ασφάλειας, µε βάση τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, που αναζητά την απλότητα, την άµεση πρόσβαση, την ευκολία στη χρήση. Η Hellas Direct χρησιµοποιεί την τεχνολογία και την καινοτοµία για να προσφέρει το καλύτερο προϊόν, στην καλύτερη τιµή, µε την καλύτερη εξυπηρέτηση. Και για να µην είναι κανένα σπίτι ανασφάλιστο. 

Ποιος είναι ο σύγχρονος τρόπος ασφάλειας κατοικίας;

Η ασφάλεια γενικότερα, και ειδικά σε αγορές όπως της Κύπρου και της Ελλάδας, έχει κολλήσει σε αναχρονιστικές διαδικασίες του παρελθόντος. Σκεφτείτε ότι η µεγαλύτερη καινοτοµία που εµφανίστηκε τα τελευταία χρόνια ήταν να περάσουµε από το χαρτί σε ψηφιακό περιβάλλον την ίδια διαδικασία συµπλήρωσης φόρµας ενδιαφέροντος µε 20 ερωτήσεις. Ερωτήσεις που µάλιστα µπερδεύουν περισσότερο τον καταναλωτή αντί να τον βοηθούν και που κάνουν τη διαδικασία χρονοβόρα και δυσάρεστη. Στην πραγµατικότητα, το 85% του ρίσκου στην ασφάλιση κατοικίας έχει να κάνει µε τη γεωγραφική τοποθεσία ενός κτιρίου (geolocation). Ουσιαστικά αυτό είναι το πιο σηµαντικό κοµµάτι: δείξε µου πού είναι το σπίτι σου στον χάρτη. Κι εµείς ουσιαστικά αυτό ζητάµε. Πού είναι στον χάρτη και για ποιο ποσό θέλεις να το ασφαλίσεις. Σκεφτείτε το ανάποδα: οι περισσότερες ασφαλιστικές έχουν το σπίτι σου καταχωρηµένο σαν µία διεύθυνση, κάπου σε έναν χάρτινο φάκελο. Είναι τραγικό το ότι δεν ξέρουν τελικά πού βρίσκεται. Σε περίπτωση µίας φυσικής καταστροφής, για παράδειγµα, οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν ιδέα ποια σπίτια κινδυνεύουν. Εµείς από την άλλη ξέρουµε ακριβώς πού βρίσκεται, αν έχει γύρω του περιοχή πρασίνου και στα πόσα µέτρα, πόσο µακριά βρίσκεται από περιοχές υψηλού κινδύνου για πληµµύρες. Μέχρι και πόσα λεπτά χρειάζεται η πυροσβεστική για να φτάσει στο σπίτι σου, ανάλογα µε το υπάρχον οδικό δίκτυο. Για όλη αυτή την πληροφορία, το µόνο που χρειαζόµαστε από σένα είναι η τοποθεσία του σπιτιού σου. Σε µία εποχή µε τεράστιο όγκο χρήσιµων δεδοµένων από δορυφόρους, κτηµατολόγια και µετεωρολογικούς σταθµούς, η τεχνολογία µάς βοηθά να βρούµε ό,τι χρειαζόµαστε σε δευτερόλεπτα: από το ρίσκο πυρκαγιάς, µέχρι τον τύπο της σκεπής. 

Οι χρήστες της πλατφόρµας Bazaraki.com θα έχουν κάποια επιπλέον ωφελήµατα για τα συµβόλαια ασφάλειας κατοικίας;

Φυσικά. Η συνεργασία ξεκινά µε ένα δώρο γνωριµίας: €25 έκπτωση στα προγράµµατα ασφάλειας κατοικίας για τους χρήστες του Bazaraki.com. Ένα από τα πιο σηµαντικά πλεονεκτήµατα για όσους βρίσκονται σε αναζήτηση αγοράς σπιτιού είναι ότι µπορούν από την αρχή να έχουν εικόνα της καλύτερης τιµής για την ασφάλισή του. Έτσι, στη διαδικασία δανειοδότησης από την τράπεζα, θα µπορούν να συγκρίνουν τα προσφερόµενα ασφαλιστικά προϊόντα.

Η εξυπηρέτηση των πελατών πώς θα γίνεται;

Για τη Hellas Direct, οι στάνταρ καλύψεις δεν είναι αρκετές. Γι’ αυτό είναι η µοναδική ασφαλιστική που έχει µία εξειδικευµένη οµάδα που λειτουργεί 24/7, για οτιδήποτε χρειαστεί ο καταναλωτής. Ειδικά για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο, η έµπειρη οµάδα της Hellas Direct γίνεται personal assistant και αναλαµβάνει όλες τις διαδικασίες αλλαγής ασφαλιστικής εταιρείας, κάνοντας πραγµατικότητα την ελευθερία των καταναλωτών να επιλέξουν οι ίδιοι πού θέλουν να ασφαλίσουν το σπίτι τους. Επίσης, σε συνεργασία µε τη Revolut, την ταχύτερα αναπτυσσόµενη εναλλακτική τράπεζα στην Ευρώπη, προσφέρει άµεσο διακανονισµό των απαιτήσεων, όταν οι άλλες εταιρείες µπορεί να σε καθυστερήσουν για εβδοµάδες. Η Hellas Direct έχει ήδη καταφέρει να µειώσει τον χρόνο αποζηµίωσης από 8 µέρες σε 48 ώρες στην ασφάλεια αυτοκινήτου και κάνει το ίδιο και για την ασφάλεια κατοικίας.

Έχετε θέσει κάποιους στόχους για το µέλλον; 

Ναι. Να αλλάξουµε την εµπειρία του καταναλωτή όσον αφορά στην ασφάλιση. Θέλουµε να είναι εύκολη και απλή, όπως πρέπει να είναι. Και πολύ πιο οικονοµική, πάντα µε τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στόχος µας είναι να µην υπάρχει κανένα σπίτι ανασφάλιστο. Και για να το πετύχουµε, ενώνουµε δυνάµεις: η Hellas Direct το ιδανικό προϊόν και το Bazaraki.com την πρόσβαση στους καταναλωτές. ΕΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ