Χρήστος Στυλιανίδης: Οι στιγμές που με συγκλόνισαν

Όλα όσα είπε ο Κύπριος Ευρωπαίος Επίτροπος αύριο Κυριακή μαζί με την Σημερινή.

«Η απαξίωση της πολιτικής είναι υπονόμευση της Δημοκρατίας» υπογραμμίζει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο περιοδικό Economy Today ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος στέλνει τα δικά του μηνύματα για την πολιτική, τις ευρωεκλογές αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης.

Συναντήσαμε τον κ. Στυλιανίδη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και μας μίλησε μεταξύ άλλων για τα βιώματα και τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ως Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματα», λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τη φύση του το χαρτοφυλάκιο μου απαιτεί σωματική και ψυχική αντοχή. Πρέπει, όμως, να ομολογήσω ότι έχει και πολλές ηθικές ανταμοιβές. Το χαμόγελο των μικρών παιδιών είναι η πιο μεγάλη ηθική ανταμοιβή» υπογραμμίζει. Τέλος, μιλώντας μας για την πορεία του στην πολιτική τονίζει πως «ο στόχος της ενωμένης Ευρωπαϊκής Κύπρου και του εκσυγχρονισμού της πολιτικής ζωής καθόρισε την πορεία μου. Σήμερα παραμένω στην πολιτική για να υπηρετήσω τον ίδιο στόχο και για να συμβάλω από τη θέση μου ως Επίτροπος στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού οράματος». 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου στο περιοδικό Economy Today που κλυκλοφορεί την Κυριακή μαζί με την Σημερινή. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ