Πότε βλέπει άνοιγμα καφέ, μπαρ και εστιατορίων το ΚΕΒΕ

Για την επαναλειτουργία επιχειρήσεων και ειδικότερα των χώρων εστίασης μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ.

Ο Μάριος Τσιακκής μιλώντας στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα σχετικά με την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, ανέφερε ότι,«Δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα. Οι συζητήσεις θα γίνουν πρώτα σε επίπεδο επιδημιολόγων και μετά το θέμα θα πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Φαίνεται ότι αρχίσαμε να συζητούμε για άνοιγμα τομέων της οικονομίας. Ειδικότερα για την Εστίαση εκτιμούμε ότι θα είναι μάλλον στις 16 του Μάρτη».

Ο κ. Τσιακκής ανέφερε ότι κατά τις εκτιμήσεις του ΚΕΒΕ «θα δοθεί λίγος ακόμη χρόνος, λόγω και της περιόδου των καρναβαλιών που υπάρχει μια ανησυχία ότι αν είναι ανοικτά, θα έχουμε συγχρωτισμό και θα μαζευτεί πολύς κόσμος. Αυτό φαίνεται να ανησυχεί τους ειδικούς και διαμορφώνεται η θέση ότι είναι προτιμότερο να πάμε στις 16 Μαρτίου».

Ο Γ.Γ. του ΚΕΒΕ επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι είναι σημαντικό να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την κοινωνία και τις επιχειρήσεις προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού. «Οι προσπάθειες και οι κόποι που έχουν γίνει πρέπει να διαφυλαχθούν από όλους έτσι ώστε ότι ανοίγει, να μένει ανοιχτό. Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ανοίξουν οι επιχειρήσεις γιατί οι αντοχές τους είναι εξαντλημένες. Θέλει όμως λίγη προσοχή και υπομονή. Θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξουν κάποιοι τομείς τέλος του μήνα και να δώσουν ακόμη ένα δεκαπενθήμερο για την εστίαση» ανέφερε ο κ. Τσιακκής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ