Κούσιος: Διαφθορά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, βάζει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων για τη διαφθορά, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά και για τις σκοπιμότητες της αντιπολίτευσης που ανασύρει και δημιουργεί εντάσεις επί θεμάτων διαφθοράς, έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Διαφθορά υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Σε όλο τον κόσμο από αρχαιοτάτων χρόνων», ανέφερε ο κ. Κούσιος και πρόσθεσε πως «Έρχεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη  και βάζει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων» με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε να οδηγούνται στη δικαιοσύνη και να φυλακίζονται Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και σχολιάζοντας τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις που υπάρχουν και στοχοποιούν την κυβέρνηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επικαλέστηκε αξιολογήσεις και αναφορές ξένων Οργάνων προκειμένου να υποδείξει ότι σημειώνεται πρόοδος στην καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς. «Έρχεται η ΕΕ και άλλοι και δίνουν τα εύσημα, επειδή προοδεύει η κυβέρνηση στην καταπολέμηση της διαφθοράς».

Ο κ. Κούσιος υπογράμμισε ότι η βελτίωση που καταγράφεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης που δείχνει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη κατέθεσε σωρεία Νομοσχεδίων για  καταπολέμηση της διαφθοράς, ο ίδιος ΠτΔ ανακοινώνει σχέδια και Νόμους κατά της διαφθοράς και κανένας από την αντιπολίτευση δεν βρίσκει να πει μια καλή κουβέντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη για καταπολέμηση της διαφθοράς, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε: «Να ξαναπώ ότι 37 τόσο άτομα που καταδικάστηκαν σε 26 υποθέσεις επί κυβέρνησης Αναστασιάδη. Να πω για τις ερευνητικές που συστάθηκαν για τις Πολιτογραφήσεις και βλέπει ο κόσμο τι διαμείβεται επειδή γίνονται ανοιχτές ακροάσεις, για το πόρισμα Καλογήρου και την συνέχεια του που η αστυνομία ανέλαβε βάσει αυτού», σημείωσε.

Ειδικότερα για την «αναζωπύρωση» του θέματος που αφορά την κατάρρευση του Συνεργατισμού, ο κ. Κούσιος, σχολίασε ότι η αντιπολίτευση προκειμένου να δημιουργήσει εκ νέου εντάσεις «θυμήθηκε» ξανά αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η αντιπολίτευση «Θυμηθήκαμε τον Συνεργατισμό για να εγγράψει θέμα στη Βουλή όπως για τους ίδιους λόγους έχουν εγγράψει περί τις 10 φορές θέμα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως και για τους ίδιους λόγους καθημερινά κόμματα της αντιπολίτευσης αναμασούν τα ίδια και τα ίδια», ανέφερε και πρόσθεσε διερωτόμενος, «και μετά λέμε γιατι ο δείκτης διαφθοράς ανέβηκε στην Κύπρο». 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ