Κέντρα Αναψυχής: Δεν ανησυχούμε για το πότε αλλά για το πώς θα ανοίξουν

Με έντονο ύφος η ανακοίνωση των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής καλεί το κράτος να προσέξει για το πώς θα γίνει η επαναλειτουργία των εστιατορίων, μπαρ και καφέ.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής προέβη στην δημοσιόποιηση ανακοίνωσης, την οποία κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεδιπλώνοντας τους προβληματισμούς που υπάρχουν ανάμεσα στους επιχειρηματίες του τομέα σε σχέση με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων της εστίασης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι Αυτό που απασχολεί περισσότερο  δεν είναι τόσο πολύ το πότε θα ανοίξει η βιομηχανία των Κέντρων Αναψυχής αλλά το ΠΩΣ θα ανοίξει . Η αγωνία και οι ανησυχίες των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής είναι δεδομένες και όλοι αναμένουν ότι θα λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν. 

Τονίζεται ότι "αυτό όμως δε μπορεί να μεταφράζεται ότι είναι και έτοιμοι να αποδεχτούν να ανοίξουν με τέτοιους περιοριστικούς όρους, που θα καθιστούν εκ των πραγμάτων την λειτουργία των χώρων καταστροφική".

"Άρα απαίτηση μας  είναι ότι οι όποιες αποφάσεις πρόκειται να παρθούν για την επαναλειτουργία των Κέντρων Αναψυχής θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνεννόηση μαζί μας", σημειώνουν.

Αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση "για διάφορα που διαβάζουμε και αναφέρονται ότι το 50% των Κέντρων Αναψυχής δε πρόκειται να ανοίξουν ξανά, τις διαβάζουμε με θυμό και τις καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα και καλούμε όσους έχουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό τον τεράστιο αριθμό κέντρων αναψυχής που δε θα ανοίξουν ξανά, να τα προωθήσουν προς στο Υπουργείο Οικονομικών  ώστε να εξαιρεθούν της όποιας οικονομικής στήριξης." 

Σημειώνουν ότι θα ήταν άδικο να τύχουν οικονομικής στήριξης ενώ δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά και να μην στηριχτούν επιχειρήσεις που με τα υποστηρικτικά σχέδια της κυβέρνησης θα μπορέσουν να επανέλθουν.

Είναι καιρός να σοβαρευτούν όσοι εκδίδουν τέτοιες ανόητες και ατεκμηρίωτες ανακοινώσεις , που μόνο ζημιά προκαλούν στη βιομηχανία τονίζει ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α.

Τελειώνοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι "μοναδικός μας στόχος έιναι να λειτουργήσουν όλα τα Κέντρα Αναψυχής και προς αυτη τη κατεύθυνση θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις".

Καλούμε τον ΠΤΔ. οπως λάβει υπόψην τις θέσεις του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. και θέσει ενώπιον των συμβούλων του Υπ. Υγείας την απόλυτα δικαιολογημένη μας απαίτηση.

Αξίζει να πούμε ότι υπάρχει η πρόταση απο μέλη για διεξαγωγή μαζικής διαμαρτυρίας με αυτοκινητοπομπες απο όλες τις επαρχίες , κάτι που το Δ.Σ. προσπαθεί να αποφύγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ