Η Booking.com αποκλειστικά στο Economy Today για το μέλλον των ταξιδιών

To Economy Today εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη από τον γίγαντα του τομέα των ταξιδιών για τις κινήσεις που έπονται της επόμενης μέρας της πανδημίας.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

H Booking.com ιδρύθηκε το 1996 στο Άμστερνταμ και εξελίχθηκε από μια μικρή ολλανδική start-up σε μία από τις κορυφαίες διαδικτυακές εταιρείες ταξιδιών στον κόσμο. Σαφέστατα, η πανδημία του κορωνοϊού έχει συγκλονίσει τον παγκόσμιο γίγαντα στον τομέα των ταξιδιών και οι κινήσεις της αντικατοπτρίζουν συνολικά τις αντιδράσεις του κλάδου στο σοκ που υπέστη από τις προεκτάσεις της πανδημίας.

Η Booking.com σπανίως προβαίνει σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφού έχει προσεγμένη στρατηγική για την δημόσια της εικόνα, ωστόσο το Economy Today εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη από εκπρόσωπο της εταιρείας στο Άμστερνταμ για τις κινήσεις που έπονται για την επόμενη μέρα της ίδιας της εταιρείας αλλά και ευρύτερα του τομέα των ταξιδιών.

Πώς οι περιορισμοί των τελευταίων μηνών επηρέασαν τη ζήτηση για κρατήσεις μέσω του booking.com;Τα σενάρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού δείχνουν μείωση 58% έως 78% στις διεθνείς αφίξεις τουριστών για το έτος. Προβλέπουν παρόμοιες μειώσεις τα σενάριά σας;

Τα ταξίδια θα ανακάμψουν με ποικίλους ρυθμούς αντικατοπτρίζοντας το πώς και πότε οι κυβερνήσεις αλλάζουν τις πολιτικές lockdown και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφού οι χώρες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα περάσουν χρόνια πριν γίνουμε μάρτυρες της πλήρους ανάκαμψης της παγκόσμιας ταξιδιωτικής ζήτησης και όταν βγούμε από αυτήν την παγκόσμια πανδημία, ο κόσμος και η βιομηχανία μας θα είναι αναμφίβολα διαφορετικοί.

Ωστόσο, τα ταξίδια είναι θεμελιώδη και καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Μας εμπλουτίζουν, μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε νέα μέρη, να μάθουμε για άλλους πολιτισμούς, να κάνουμε απίστευτες αναμνήσεις, να συνδεθούμε με αγαπημένα μας πρόσωπα και πολλά άλλα.

Συνεπώς ενώ μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιστρέψουμε στα επίπεδα πριν από την πανδημία, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να βιώσουν τον κόσμο ξανά, στην ολότητά του και ίσως με πιο ουσιαστικό και συνειδητό τρόπο από ποτέ.

Οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν κυρίως στην έκδοση κουπονιών σε περίπτωση ακύρωσης πτήσεων λόγω πανδημίας. Πώς διαχειρίστηκε η Booking.com παρόμοια ζητήματα;

Στο Booking.com το μέγιστο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των πελατών, των συνεργατών και των συναδέλφων μας. Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των ανακοινώσεων και οδηγιών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις σχετικές τοπικές αρχές.

Αυτό περιλαμβάνει την προσφορά σε άτομα που ταξιδεύουν προς ή από ορισμένες πληγείσες περιοχές, που επηρεάζονται από κυβερνητικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, να έχουν την επιλογή να αλλάξουν τις ημερομηνίες διαμονής τους, να λάβουν πίστωση για μελλοντική διαμονή στο κατάλυμα ή να ακυρώσουν την κράτησή τους.

Καθώς εξελίσσεται η κατάσταση, συνεχίζουμε να ενημερώνουμε την υποστήριξη που παρέχουμε, με ομάδες που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσουν στην υποστήριξη εκείνων που επηρεάζονται.

Ενθαρρύνουμε τους πελάτες να ελέγχουν ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες σε αυτούς, πραγματοποιώντας είσοδο στον λογαριασμό τους στο Booking.com.

Με τους πελάτες να γνωρίζουν τους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς κινδύνους και τους περιορισμούς που ισχύουν και, συνεπώς, γνωρίζοντας τα οφέλη της κράτησης με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων έναντι μη επιστρεπτέων επιλογών δωματίου, ενθαρρύνουμε τους πελάτες να εξερευνήσουν ευέλικτες πολιτικές σχετικά με την αλλαγή που θα χρειαζόταν να ακυρώσουν ή να επαναπρογραμματίσουν.

Έχει ξεκινήσει η Booking.com εκστρατείες για να «σώσει την χρονιά» σε χώρες όπου έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα;

Στο Booking.com κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες μας για διαμονή, δουλεύοντας για να διασφαλίσουμε γρήγορα και να καλύψουμε οποιαδήποτε απαίτηση που υπάρχει από αυτούς, καθώς καθίσταται δυνατό για τους ταξιδιώτες να ξαναβιώσουν τον κόσμο, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές συμβουλές.

Επικεντρωνόμαστε στις προσπάθειές μας για να φέρουμε στους συνεργάτες μας τα εργαλεία και τις προσαρμοσμένες πληροφορίες που χρειάζονται για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο εξελισσόμενο ταξιδιωτικό περιβάλλον και να ξαναχτίσουν την επιχείρησή τους.

Κάνουμε συνεχώς καινοτομίες για να διευκολύνουμε τους πελάτες να βρουν αυτό που ψάχνουν, για παράδειγμα μέσω της προώθησης ευέλικτων τιμών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας και διευκολύνοντας τους συνεργάτες μας να προσαρμόσουν εύκολα τις πολιτικές τους για να εξασφαλίσουν τα οφέλη ιδιοκτησίας τους.

Επιπλέον, προτρέπουμε τους συνεργάτες να προβάλλουν τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν στους ταξιδιώτες που αναζητούν αυτήν τη βελτιωμένη διαφάνεια και εργάζονται για να αναπτύξουν μια συμβουλευτική εργαλειοθήκη καθαριότητας για να βοηθήσει τους συνεργάτες να αντεπεξέλθουν στους κανονισμούς υγείας και ασφάλειας και στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, καθώς και μια εργαλειοθήκη τιμολόγησης για να διασφαλιστεί ότι οι συνεργάτες είναι έτοιμοι για επιτυχία όσον αφορά τις τιμές, τη διαθεσιμότητα και την ευελιξία.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις συνθήκες σε κάθε αγορά και καθώς παρατηρούμε την άρση των περιορισμών και την πρόθεση για ταξίδια, αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας στην παραγωγή ψηφιακής ζήτησης για να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες να αναζητήσουν και να κλείσουν το επόμενο ταξίδι τους.

Εκτός από τα τις κανονικές λειτουργίες που προσφέρει η Booking.com , καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε πρώιμα σημάδια ανάκαμψης ταξιδιού σε ορισμένες εγχώριες αγορές, έχουμε εισαγάγει μια «Εκστρατεία Rebook» για να παρακινήσουμε εκείνους τους πελάτες που έπρεπε να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους στη χώρα τους ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνησή τους για κράτηση μελλοντικής διαμονής στο ίδιο κατάλυμα.

Οι πελάτες που κάνουν εκ νέου κράτηση στην αρχική τους προτίμηση θα λάβουν επιβράβευση 15% (έως 100 ευρώ) μετά τη διαμονή τους. Για να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες μας, θα παραιτηθούμε επίσης από οποιαδήποτε προμήθεια για κρατήσεις που γίνονται στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας.

Υπάρχει προσπάθεια και συντονισμός από πολλά κρατικά υπουργεία τουρισμού ή υπηρεσίες για τον εγχώριο τουρισμό. Πιστεύετε ότι θα ήταν κάτι που θα «απορροφούσε» μερικές από τις δονήσεις που προκαλούνται από την πανδημία στην τουριστική βιομηχανία; Η Booking.com ξεκίνησε κάποια παρόμοια καμπάνια;

Η τρέχουσα κρίση έχει επηρεάσει την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία με άνευ προηγούμενο τρόπο, η οποία με τη σειρά της επηρέασε ολόκληρο το οικοσύστημα ταξιδιού. Κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες καθώς οι κυβερνητικοί περιορισμοί άρονται σταδιακά, θα έχουμε όλοι ρόλο στο να υποστηρίξουμε και να διευκολύνουμε μια ασφαλή και βιώσιμη ανάκαμψη ώστε να βοηθήσουμε τις οικονομίες και να ανοικοδομήσουμε τις τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Στο Booking.com πιστεύουμε ότι οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν ενεργά τρόπους για να υποστηρίξουν αυτές τις κοινότητες / πόλεις και γνωρίζουμε ότι η επιθυμία για ταξίδι είναι ακόμα εκεί, δεδομένου των εκατομμυρίων ταξιδιωτικών λιστών επιθυμιών που έχουν δημιουργηθεί από ταξιδιώτες στο Booking.com πρόσφατα. Πράγματι, βλέπουμε ότι τα εγχώρια ταξίδια βρίσκονται επί του παρόντος στην πρώτη γραμμή του μυαλού των ταξιδιωτών.

Ιστορικά στην Booking.com, οι κρατήσεις εσωτερικών καταλυμάτων αντιπροσώπευαν περίπου το 45% της συνολικής επιχείρησης της Booking.com, αλλά από τον Απρίλιο και μετά, το εγχώριο μερίδιο της Booking.com αυξήθηκε σε περίπου 70%.

Παρ’όλα αυτά, η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο, απασχολώντας το ένα τρίτο του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων παγκοσμίως, και χρειάζεται όχι μόνο κυβερνητικά μέτρα που υποστηρίζουν θέσεις εργασίας, αλλά και ισχυρά μέτρα για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν ξανά, όπως φορολογικές πιστώσεις για ανθρώπους που κάνουν συχνά ταξίδια, κάτι που θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βιώσουν τον κόσμο όπως κάποτε - και όταν είναι ασφαλές να το κάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ