Έτσι θα λειτουργεί το App για την ιχνηλάτηση των επαφών

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένα ακόμη εργαλείο που θα βοηθήσει στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας στην Κύπρο.

Την εφαρμογή Cov-Tracer-EN παρουσίασε σήμερα ο Υφυπουργός Καινοτομίας κ. Κυριάκος Κόκκινος, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη της διαδικασίας ιχνηλάτησης.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένα ακόμη εργαλείο που θα βοηθήσει στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας στην Κύπρο.

Στη σημερινή παρουσίαση για την εφαρμογή ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύτιμο και συμπληρωματικό εργαλείο στη διαδικασία ιχνηλάτησης.
Εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής ο κ. Κόκκινος ανέφερε πως όταν κάποιος διαγνωσθεί θετικός στον ιό, θα ειδοποιούνται ανώνυμα όσες στενές επαφές έχει, νοουμένου ότι οι επαφές έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή.

Πώς λειτουργεί:

Αρχικά, ο χρήστης κατεβάζει οικειοθελώς την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια, χάρη στην τεχνολογία Bluetooth η εφαρμογή ανιχνεύει τα σήματα από τις εφαρμογές που έχουν εγκαταστήσει άλλοι πολίτες καθώς κινούνται γύρω της. Ανιχνεύει όλες τις εφαρμογές όσων πολιτών βρέθηκαν κοντά του για περισσότερο από 15 λεπτά και σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων και καταγράφει αυτές τις επαφές ψευδωνυμοποιημένες για 14 μέρες.

Αν ο χρήστης διαγνωστεί με κορωνοϊό, τότε έχει την επιλογή να εισάγει έναν κωδικό στην εφαρμογή του ώστε να στείλει αυτή την πληροφορία στις εφαρμογές άλλων χρηστών με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή.

Η ιδιωτικότητά του είναι πλήρως διασφαλισμένη καθώς δεν ανταλλάσσονται ούτε αποκαλύπτονται προσωπικά δεδομένα του χρήστη ή των υπόλοιπων χρηστών, όπως ονόματα, τοποθεσίες, προφίλ, κτλ.

Η εφαρμογή ανίχνευσης και προειδοποίησης επαφών ενημερώνει έναν χρήστη της εφαρμογής εάν βρέθηκε κοντά σε άτομο που έχει διαγνωστεί με τον ιό SARS-CoV-2. Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί έκθεση υψηλού κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ