Τα 10 ακριβότερα αμάξια στον κόσμο - Τιμές & Ταχύτητες που ξεφεύγουν (ΦΩΤΟ)

Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα 10 ακριβότερα αμάξια στον κόσμο

Μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο να επενδύουν τεράστια κεφάλαια για την δημιουργία «εναλλακτικών οχημάτων» και για αυτοματοποιημένης πλοήγησης μεταφορικά μέσα.

Υπάρχουν όμως εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων που στοχεύουν αλλού… Δημιουργούν αυτοκίνητα που απευθύνονται σε αγοραστές με γερά πορτοφόλια. Και αν αυτοί είναι λίγοι, μικρό το κακό. Με λίγες δεκάδες πωλήσεις από τα παρακάτω αμάξια, οι κατασκευάστριες αυτοκινητοβιομηχανίες, βάζουν στα ταμεία τους μερικά δισεκατομμύρια δολάρια..

Αυτά είναι τα δέκα πιο ακριβά αμάξια στον κόσμο, σύμφωνα με το boxymo

  • 10. Zenvo ST1 

Κόστος $1.2 εκατομμύρια

Σύμφωνα με το The Motor Report, το Zenvo ST1 φτάνει τα 0-100 km / h (62 mph) σε 3 δευτερόλεπτα, τα 0–200 km / h (124 mph) σε 8,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 375 km / h ( 233 mph). Κατασκευάζεται στην Δανία από την εταιρεία Zenvo Automotive. 

  • 9. Ferrari LaFerrari 

Κόστος $1.4 εκατομμύρια

Πρόκειται για ένα από τα "ακριβότερα διαμάντια" της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ferrary. Η επίσημη μέγιστη ταχύτητά τους φτάνει τα 350 km/h. Ωστόσο αλλά κάποιες δοκιμές, ανεπίσημα αναφέρουν τα 372 km/h.

  • 8. Pagani Huayra

Κόστος $1.4 εκατομμύρια

Άλλο ένα Ιταλικό δημιούργημα της εταιρίας Pagani. Χαρακτηριστικε ως το "υπεραυτοκίνητο της χρονιάς'' το 2012. Φτάνει τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε 3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει περίπου τα 370 χιλιόμετα / ώρα. 

 

  • 7. Aston Martin One-77

Κόστος $1,4 εκατομμύρια

Το ακριβότερο μοντέλο της Αγγλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που "εκδόθηκε" σε μόλις 77 αυτοκίνητα. Φυσικά ένας απρόσεκτος ιδιοκτήτης, τράκαρε το 2012 στο Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν μόλις 76 σε όλον τον κόσμο. 

 

  • 6. Koenigsegg One:1

 

Κόστος $2 εκατομμύρια

Το Koenigsegg Agera είναι ένα σπορ αυτοκίνητο μεσαίου κινητήρα που παράγεται από τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Koenigsegg. Η παραλλαγή Agera RS έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο το 2017, σημειώνοντας ρεκόρ με μέση τελική ταχύτητα δύο κατευθύνσεων με επαλήθευση GPS 447 km / h (278 mph) και υψηλότερη ταχύτητα ευθείας γραμμής 458 km / h (285 mph).

  • 5. Ferrari F60 America

Κόστος $2,5 εκατομμύρια

Το μοντέλο βασίζεται στην F12 Berlinetta και εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων. Οι επιδόσεις του είναι εκρηκτικές. Με ισχύ 740 ίππων πραγματοποιεί τα 0-100χλμ/ώρα σε μόλις 3,1”, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων. 

 

  • 4. Mansory Vivere Bugatti Veyron 

Κόστος $ 3,4 εκατομμύρια

Αυτή η λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς κάποια έκδοση του ισχυρού Bugatti Veyron. Εδώ, ειδική αναφορά στην έκδοση Mansory Vivere, γιατί όχι μόνο είναι ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, αλλά είναι ένα από τα πιο ακριβά.

 

  • 3. W Motors Lykan Hypersport

Κόστος $3,4 εκατομμύρια

Το Lykan HyperSport, είναι ένα σπορ αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής που κατασκευάζεται από την W Motors, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ιδρύθηκε το 2012 στο Λίβανο με τη συνεργασία Λιβανέζων και Ιταλών μηχανικών.  Είναι το πρώτο σπορ αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί γηγενώς στη Μέση Ανατολή. 

 

  • 2. Lamborghini Veneno 

Κόστος $4,8 εκατομμύρια 

Το Lamborghini Aventador, το Veneno αναπτύχθηκε για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της Lamborghini. Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2013.

 

  • 1. Koenigsegg CCXR Trevita 

Κόστος $4,8 εκατομμύρια 

Το Koenigsegg CCX είναι ένα σπορ αυτοκίνητο μεσαίου κινητήρα που κατασκευάζεται από τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Koenigsegg Automotive AB. Το CCX παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2006, με τροποποιήσεις σπορ αμαξώματος για να πληρούν τους κανονισμούς των οχημάτων των ΗΠΑ. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 410+ km/h (254+ mph), ενώ μπορεί να πιάσει τα 200 Km/h σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ