Μειώθηκαν κατά 6,2% οι άδειες οικοδομής μέχρι τον Ιούλιο

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε μείωση των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν κατά 6,2%.

Η Στατιστική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν στην Κύπρο τους πρώτους 7 μήνες του 2020.

Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που υπήρχαν για την αντιμετώπισή του αλλά και των οικονομικών συνεπειών υπήρξε μείωση των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν κατά 6,2%.

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι κατά τον Ιούλιο 2020, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις ανήλθε στις 740. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €441,8 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 340,2 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 1.141 οικιστικές μονάδες.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2020 εκδόθηκαν 3.893 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 4.136 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 22,3% και το συνολικό εμβαδόν κατά 7,5%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε αύξηση της τάξης του 1,6%.

Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ